Search

“Καθάρισε” την Λιόν και μετά απο 7 χρόνια επιστρέφει για τον 11ο τελικό Champions League η Μπάγερν Μονάχου!

Με πρωταγωνιστή τον 25χρονο διεθνή Γνάμπρι που σημείωσε τα δύο τέρματα στο πρώτο μέρος, οι Βαυαροί επικράτησαν 3-0 της Λιόν και πήραν την πρόκριση για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για 11η φορά στην ιστορία τους, οπού θα αναμετρηθούν με την Παρί Σεν Ζερμέν

Αυτή τη φορά η Μπάγερν δεν ήταν καθηλωτική, όπως συνέβη στον αδιανόητο προημιτελικό με το 8-2 επί της Μπαρτσελόνα. Η Λυών όχι μόνο της έβαλε δύσκολα, αλλά σε πολλά σημεία εξέθεσε τις αδυναμίες της άμυνάς της. Οι Γάλλοι βγήκαν αμέσως με θράσος μπροστά και σπατάλησαν τρομερές ευκαιρίες για να κάνουν ζημιά. Αρχικά ο Ντεπάι (4’) πέρασε από πλάγια τον Νόιερ, αλλά αστόχησε, ενώ ο Εκαμπί (17’) αφού έκανε κάτι μαγικά, σημάδεψε το δοκάρι.

Ο Γκνάμπρι την τιμώρησε με τον πιο αμείλικτο τρόπο, αφού σκόραρε δύο φορές στο 18’ και στο 33’ για να χαρίσει στην Μπάγερν το πολύτιμο προβάδισμα με 2-0 και ταυτόχρονα τη νίκη, αφού τίποτε δεν άλλαξε ως το τέλος, για να προκριθούν οι Βαυαροί για 11η φορά στην ιστορία τους, στον τελικό του Champions League. Το τέρμα του Λεβαντόφσκι που έφτασε τα 15 φέτος στη διοργάνωση ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2013 που οι Βαυαροί θα παίξουν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια που θα αναμετρηθούν Γάλλοι με Γερμανούς στον τελικό.

Λυών (Ρούντι Γκαρσιά): Αντονι Λόπες, Φερνάντο, Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Ντιμπουά, Αουάρ, Κακερέ, Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67’ Αντελαΐντ), Κορνέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Αλάμπα, Κίμιχ, Ντέιβις, Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Τιάγκο (82’ Τιάγκο), Γκνάμπρι, Πέρισιτς (63’ Κομάν) Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Share it