Search

Οριστικά με 6 ομάδες στην Γ’ Εθνική η Θράκη, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία!

Έληξε χθες (31/7) η προθεσμία που είχαν οι ομάδες που δικαιούνται συμμετοχή στη Γ’ Εθνική κατηγορία, να δηλώσουν συμμετοχή.

Με την Θράκη οριστικά να μετέχει με 6 ομάδες καθώς κανονικά κατέθεσαν συμμετοχή οι τρεις παραμείναντες απο πέρσι, Άρης Αβάτου & Ορφέας Ξάνθης & Ένωση Αλεξανδρούπολης αλλά και οι τρεις πρωταθλητές των Ενώσεων Ξάνθης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Θράκης(Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου) και Έβρου(ΑΕ Διδυμοτείχου), οι οποίες μάλιστα θα συνθέσουν και το κυρίως μενού τους 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής οπού δήλωσαν κανονικά όλες οι ομάδες πλην του πρωταθλητή Σερρών ενώ υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα με την Δόξα Κάτω Καμήλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των 6 ομάδων είναι ο μεγαλύτερος της τελευταίας πενταετίας και 2ος μεγαλύτερος δεκαετίας, καθώς τελευταία φορά που η Θράκη είχε τέτοια μεγάλη παρουσία ήταν το 2010-2011 στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής τότε όπου μετείχαν συνολικά 7 ομάδες(!),  οι Ορφέας Ξάνθης, Εχίνος Σπορ, ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου απο την Ξάνθη, Κόσμιο και Σάπες απο την Ροδόπη και οι Έβρος Σουφλίου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης απο τον Έβρο.

Ενώ τελευταία φορά που η Θράκη είχε εξαπλή παρουσία ήταν επίσης σε πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής την περίοδο 2009-2010 όπου μετείχαν οι Ορφέας Ξάνθης και Εχίνος Σπορ απο την Ξάνθη, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Ελπίδα Σαπών απο την Ροδόπη και οι Έβρος Σουφλίου και Ένωση Θράκης απο τον Έβρο.

Να σημειώσουμε μάλιστα πως και της δύο χρονιές που η Θράκη είχε τόσο μεγάλη παρουσία τον τίτλο διεκδίκησαν αμφότερες της φορές ομάδες της, το 2010-2011 ο Ορφέας έφτασε μια ανάσα χάνοντας τον τίτλο στην ισοβαθμία απο τον Γάζωρο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα Έβρος Σουφλίου και Ορφέας διεκδίκησαν τον τίτλο όμως πρώτος το νήμα έκοψε ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας. Ενώ γενικά στην ιστορία όποτε η Θράκη είχε μεγάλη παρουσία πάντα τουλάχιστον μία ομάδα διεκδικούσε η και κατάφερνε να πάρει τον τίτλο όπως έκαναν οι Δόξα Γρατινής(2005-2006), Πανθρακικός(2004-2005) και Ένωση Θράκης(2003-2004, βγήκε δεύτερη αλλά πήρε την άνοδο)

 

 

Share it