Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, δύο στην Π.Ε. Ξάνθης και 11 τα εισαγόμενα

Νέα άνοδο παρουσίασαν τα κρούσματα κορονοϊού φτάνοντας τα 4166 στη χώρα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 31 νέες περιπτώσεις, 9 από τις οποίες στην Αττική, ενώ δύο κρούσματα στην Περιφέρεια Ξάνθης.

Ειδικότερα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα είναι 31, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Σχετικά με τα νέα κρούσματα:

  • 8 όπως αναφέραμε επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 9 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 4 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Να αναφέρουμε ότι 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την έναρξη της επιδημίας, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 440156 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6287 (1.4%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Share it