Search

Το αντίο Πανόπουλου και οι ειδικες αναφορές σε ΑΜ-Θ, Θράκη, μέλη της ομάδας, πρώην προπονητές και τον κόσμο της Ξάνθης!

Παρελθόν απο την Ξάνθη μετά απο 29 χρόνια αναμένεται να αποτελέσει απο τις 14 Αυγούστου ο Χρήστος Πανόπουλος(δείτε ΕΔΩ), που δεν παρέλειψε να μιλήσει για όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια

Στην αρχική του αναφορά για την Ξάνθη, την Θράκη, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ανέφερε:

“Κυρίες και κύριοι, 31 χρόνια. Δηλαδή τη μισή μου ζωή, την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για μένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο. Και γι΄αυτούς που με γνωρίζουν εδώ και γι’ αυτούς που με γνωρίζουμε αλλά δεν είναι από εδώ. Δεν ήταν ποτέ μόνο ποδόσφαιρο η Ξάνθη, η περιφέρειά της στην ολότητά της. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες που έβγαιναν μέσα από την ψυχή μου και από το όποιο μυαλό κουβαλάω, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό, έκανα λάθη. Πολλά ή λίγα, θα το κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου. Ο τόπος μου! Η Ξάνθη και η Περιφέρειά της!

Σ’ αυτά τα χρόνια εδώ γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους. Είτε θέλετε να το πιστέψετε, είτε όχι. Είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Ακόμη και με κάποιους, κάποιες ελάχιστες φορές στη διαδρομή αυτή των 31 χρόνων που έτυχε να έχω αντιπαράθεση, ήταν τίμιοι, σωστοί, άντρες και είχαν διαφορετική άποψη και θέση, στο συγκεκριμένο timing, για τα τρέχοντα της ομάδας.

Οι φίλαθλοι μας ήταν πάντα δίπλα μας, ίσως λίγοι κάποιες φορές, σ’ αυτό μπορεί τεράστια ευθύνη να έχω εγώ. Αλλά ήταν δίπλα μας, με φωνή, με αξιοπρέπεια, αγάπη και μακριά από κάθε μορφή βίας.

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης με τίμησε πριν λίγο καιρό για την προσφορά μου στον τόπο. Τώρα που το σκέφτομαι, θα έπρεπε να τους τιμήσω κι εγώ που μου δώσανε την ευκαιρία, “εξ αγχιστείας”, από… καραμπόλα, από… σπόντα, όπως θέλετε πέστε το, να είμαι στην Ξάνθη, να ζήσω αυτά που έζησα και να συναντήσω μοναδικούς ανθρώπους, με κουλτούρα και ευγένεια.

Με ένα Μητροπολίτη, τον Παντελεήμωνα, που έχει κάνει έργο ζωής την ανάπτυξη της Ξάνθης. Σε όλα τα επίπεδα που τον αφορούν κι όχι μόνο. Η Ξάνθη, για όσους δεν το γνωρίζουν και μπορεί να είναι πολλοί δυστυχώς αυτοί που δεν το γνωρίζουν, μπορεί να είναι η πιο υποβαθμισμένη – και η περιφέρειά της – περιοχή της πατρίδας μας. Και από τις πιο αν όχι η πιο υποβαθμισμένη από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Και προσοχή, όλα αυτά γίνονται, όταν η Ξάνθη και η Περιφέρειά μας βρίσκεται σ’ αυτήν την ευαίσθητη, την πολύ ευαίσθητη, περιοχή.”

Για να ακολουθήσει η αναφορά στους συνεργάτες του, τον κόσμο της ομάδας, τον Παπαδημητρίου και τους προπονητές που συνεργάστηκε:

Κυρίες και κύριοι σ’ αυτά τα 31 χρόνια είχα μαζί μου στο Δ.Σ. και γύρω από αυτό, μόνο εξαιρετικούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν «τρελοκομεία», αλλά ήταν τίμιοι, σωστοί, ηθικοί και πονούσαν πάντα την ομάδα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Πρόεδρο τον Κοκκάλα για όσα ζήσαμε τότε και σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στα Διοικητικά Συμβούλια στη συνέχεια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Άρη τον Πιαλόγλου τον Νίκο Επιτρόπου, που σχεδόν αδιάλειπτα 31 χρόνια ήταν δίπλα μου σε όλα τα καλά και σε όλα τα κακά, μα προπάντων σε όλα τα κακά. Στον Γιάννη Παπαδημητρίου, που από παιδί τον είχα στην ομάδα, τον έκανα αρχηγό και στη συνέχεια Τεχνικό Διευθυντή. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Γιώργο τον Στράτο που τον πήρα από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη γι’ αυτά τα οποία μέχρι τώρα υποφέρει μαζί μας και για όσα άντεξε τα 2 χρόνια προεδρίας στη Superleague.

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ τους Έλληνες προπονητές που όλοι όσοι πέρασαν άφησαν κάτι αλλά θα σταθώ ιδιαίτερα στον Γιάννη Μαντζουράκη (UEFA), στον Βασίλη Δανιήλ για την εργασία του στις Ακαδημίες και τα παιδιά που αναδείξαμε, στον Νίκο Καραγεωργίου, UEFA και τώρα, στο προς το παρόν «τελείωμα» της ομάδας αυτής, λόγω αποχωρήσεως μου. Η ομάδα αυτή εύχομαι και πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει. Όσον αφορά τους ξένους προπονητές ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ραζβάν Λουτσέσκου γι’ αυτά που μας έμαθε αλλά και που θεωρώ κι εγώ ότι του μάθαμε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Γενικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Xanthifans. Ηρωικοί αλλά λίγοι οι φίλαθλοι μας. Ότι πιο ηθικό υπάρχει σαν σύνδεσμος και κουλτούρα συνδέσμου. Αυτές είναι αλήθειες.”

Και έκλεισε αναφερόμενος στους δημοσιογράφους της ομάδας αλλά και τον συνέταιρο του Πολυχρόνη Συγγελίδη λέγοντας:

“Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θέλω να αφήσω τελευταίους τους δημοσιογράφους που επί 31 χρόνια ασχολήθηκαν με την Ξάνθη και με μένα προσωπικά και να τους ευχαριστήσω για την όποια θετική ή αρνητική κριτική κάνανε. Και η αρνητική κριτική πάντα με βοηθούσε και μας βοηθούσε, να γινόμαστε καλύτεροι.

Θα ήθελα να πω κι ένα ευχαριστώ στον συνεταίρο μου, τον Πολυχρόνη τον Συγγελίδη που όλα αυτά τα χρόνια και για τις επόμενες 10 μέρες, «έσκουζε» αλλά τα… έσπρωχνε! Αλλά τα έσπρωχνε!”

Share it