Search

Σε 5ο σερί τελικό η ΑΕΚ, 1η φορά μετά το ’16 όταν είχε αντιμετωπίσει και πάλι την «Ένωση» ο Ολυμπιακός!

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» και οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά το 2016 αντιμέτωποι σε τελικό της διοργάνωσης. Τότε η «Ένωση» είχε επικρατήσει 2-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά μέχρι σήμερα που οι Πειραιώτες είχαν προκριθεί σε τελικό, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ ο φετινός θα είναι ο 5ος της συνεχόμενος και αν κατακτήσει το τρόπαιο, ο 2ος νικηφόρος.

Για να προκριθούν στον τελικό στους επαναληπτικούς που διεξήχθησαν την Τετάρτη η ΑΕΚ πέρασε μέσω παράτασης από το Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Άρης προηγήθηκε με Μαντσίνι στο 57′ και πήρε κεφάλι δύο τερμάτων στο 90+3 πιστεύοντας ότι έχει «καθαρίσει» την πρόκριση. Ο Λιβάγια όμως έδωσε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων το φιλί της ζωής στην ΑΕΚ μειώνοντας σε 2-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του 1ου αγώνα και στέλνοντας έτσι το ματς στην παράταση. Εκεί, με ακόμη ένα δικό του γκολ στο 102′ έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός που είχε ηττηθεί με 3-2 στην Τούμπα τον Μάρτιο, επικράτησε 2-0 χάρη στα τέρματα των Μασούρα στο 65′ & Καμαρά στο 85′ παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Share it