Search

Μαζί στην Α2 Ανδρών Ασπίδα Ξάνθης και Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης! Η νέα Α2 και οι υποόμιλοι

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή και αφορά την δυνατότητα τροποποίησης των εν ισχύ κανονισμών και προκηρύξεων των αθλητικών Ομοσπονδιών με πλειοψηφία 3/4, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα (15/15) να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση κατηγοριών.

Όσον αφορά την Α2 Ανδρών η ΟΧΕ αποφάσισε να προβιβαστούν απο την Β’ Εθνική 8 ομάδες, οι 2 πρώτες δηλαδή απο κάθε όμιλο με την Ασπίδα Ξάνθης μαζί με τον Προσοτσάνη να παίρνουν την άνοδο απο τον όμιλο της ΑΜ-Θ. Απο εκεί και πέρα παραμένουν όλες οι ομάδες της Α2 και  έτσι δημιουργούνται 2 όμιλοι(Βορράς και Νότος), θα χωριστούν σε δύο υποόμιλους, ειδικά για την στελέχωση του Νότου θα χρειαστεί κλήρωση.

Στον Βόρειο όμιλο υπάρχουν 11 ομάδες με την ΟΧΕ να χωρίζει τις ομάδες σε δύο υποόμιλους, με Ασπίδα Ξάνθης και Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης να βρίσκονται ξανά στην ίδια κατηγορία και μαζί με τους Προσοτσάνη, Φοίβο και Αλέξανδρο Αξιούπολης θα αποτέσουν τον Β’ Υποόμιλο.

Πιο αναλυτικά η κατάσταση στην Α2 διαμορφώνεται ως εξής:

1ος όμιλος (12 ομάδες):
Πανελλήνιος, Ποσειδώνας Λουτρακίου, ΟΦΝ Ιωνίας, Ακαδημία Πάτρας, Αθηναϊκός, Πανιώνιος, Ηλυσιακός, Πολυνίκης Ναυπλίου, Δόξα Βύρωνα, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, ΓΣ Παπασιδέρης, ΕΣΝ Βριλησσίων

Α’ Υποόμιλος (6 ομάδες): Ακαδημία Πάτρας, Πολυνίκης Ναυπλίου, Ποσειδών Λουτρακίου, Αθήνα 1, Αθήνα 2, Αθήνα 3
Β’ Υποόμιλος (6 όμιλος): Αθήνα 4, Αθήνα 5, Αθήνα 6, Αθήνα 7, Αθήνα 8, Αθήνα 9.

2ος όμιλος (11 ομάδες)
Φοίβος Eurolamp, Αρχέλαος Κατερίνης, Αλέξανδρος Αξιούπολης, ΓΑΣ Κιλκίς, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ελπίδες Αμυνταίου, ΑΟ Ιωαννίνων, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΟ Κοζάνης, ΑΟ Προσοτσάνης Δράμας, ΧΑΝΘ.
Α’ Υποόμιλος (6 ομάδες): Αρχέλαος Κατερίνης, Ελπίδες Αμυνταίου, ΑΟ Ιωαννίνων, ΑΟ Κοζάνης, ΓΑΣ Κιλκίς, ΧΑΝΘ
Β’ Υποόμιλος (5 ομάδες): Φοίβος Eurolamp, Αλέξανδρος Αξιούπολης, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα Ξάνθης, Προσοτσάνη Δράμας.

Σύστημα
Α’ φάση : Ένας προς όλους σε 2 γύρους στον κάθε όμιλο (10 αγωνιστικές).

Β’ φάση : Οι 3 πρώτοι από κάθε όμιλο δημιουργούν έναν ενιαίο. Το ίδιο και οι 3 τελευταίοι και αγωνίζονται με την ίδια λογική συστήματος της ΗΡ. Από την 6αδα των πλέι οφ για θέσεις 1-6 η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προβιβάζεται στην ΗΡ. Από την 6αδα των πλέι άουτ για θέσεις 7-12 οι 2 τελευταίες υποβιβάζονται. Στον Βορρά τον όμιλο των πλέι άουτ στελεχώνουν οι 3 τελευταίες του Α’ υποομίλου με τις 2 τελευταίες του Β’ υποομίλου και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.

Share it