Search

Στρέφεται στις ομάδες της Α2 μετά τις αποχωρήσεις Μίλωνα & Ελπίδας η ΕΣΑΠ αλλά…

Μίλωνας και Ελπίδα Αμπελοκηπών είναι οι πρώτες ομάδες που αποχωρούν από την Volley League. Το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και τις νέες αποχωρήσεις που αναμένονται, είναι λογικό η ΕΣΑΠ να κάνει κρούσεις σε ομάδες της Α2. Στόχος της ΕΟΠΕ είναι η Pre League να δημιουργηθεί αλλά η στελέχωση της Α1 είναι το μεγάλο «αγκάθι». Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για τη νέα αυτή κατηγορία αν δεν βρεθούν ομάδες για την Volley league και αυτό δεν μπορεί να γίνει κάπως αλλιώς παρά μόνο με την άνοδο ομάδων από την Α2. Πέρα από τον Φίλιππο Βέροιας που ανέβηκε ως πρωταθλητής, η ΑΕ Κομοτηνής και ο Άθλος Ορεστιάδας είναι οι δύο ομάδες που ακολουθούν στον Βόρειο όμιλο και ήδη έχει πέσει και η άνοδος στη Volley League στο τραπέζι. Βέβαια από τη θεωρία στην πράξη, η απόσταση είναι τεράστια.

Η οικονομική κατάσταση των περισσότερων ομάδων είναι πολύ δύσκολη και έγινε δυσκολότερη στην εποχή του κορονοϊού. Σκεπτόμενοι μάλιστα οι ιθύνοντες των ομάδων τα μηδενικά έσοδα από την Ομοσπονδία και την ΕΣΑΠ, με το τοπίο στα τηλεοπτικά να είναι χλωμό και το θέμα των εσόδων από τα εισιτήρια επίσης καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν τα γήπεδα και ειδικά τα κλειστά θα έχουν κόσμο το φθινόπωρο, σκοτεινιάζουν ακόμη περισσότερο. Ακόμη και οι επιχειρηματίες της πόλης που θα μπορούσαν σε άλλες περιπτώσεις να τους στηρίξουν, με όλα αυτά που συμβαίνουν δυσκολεύονται να πουν το ναι.

Το τοπίο στο άθλημα γενικότερα μοιάζει πιο ομιχλώδες από ποτέ και φαίνεται (ελπίζουμε και ευχόμαστε να κάνουμε λάθος), πως ο κορονοϊός είναι η χαριστική βολή για το επαγγελματικό βόλεϊ…

Share it