Search

Απηλλάγησαν λόγω παραγραφής Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και άλλοι 6 για τα τηλεοπτικά της ΕΠΟ

Έκλεισε χωρίς συνέπειες για τους κατηγορούμενους η υπόθεση που αφορούσε την σκανδαλώδη πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2004-2006.

Κατηγορούμενοι ήταν οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης, οι πρώην αναπληρωτές πρόεδροι Βασίλης Χατζηαποστόλου και Γιάννης Οικονομίδης, οι σύμβουλοι Γιώργος Σιντόρης και Σωκράτης Παπαδόπουλος, καθώς και οι επιχειρηματίες Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας.

Όπως αναφέρει ο Άρης Ασβεστάς στο Sport-fm.gr, άπαντες αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα προκάλεσαν ζημία στα ταμεία της ΕΠΟ ύψους 300.000 ευρώ.

Την Τετάρτη (10/6) το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών εξέδωσε την απόφασή του, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ότι το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και όχι κακουργηματικού. Και από την στιγμή που το δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για πλημμέλημα, το αδίκημα έχει παραγραφεί και άπαντες απηλλάγησαν.

Share it