Search

Στον Έβρο για αυτοψία ο Χρυσοχοΐδης μετά τη διαταγή για ενίσχυση δυνάμεων!

Στον Έβρο ταξιδεύει σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τα οχυρωματικά έργα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του υπουργού στον Έβρο μέσα σε διάστημα ενός μήνα, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερωθεί από τους επικεφαλής αξιωματικούς για την εξέλιξη των έργων, ενώ θα πραγματοποιήσει «αυτοψία» στο ποτάμι για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων για την επέκταση του φράκτη και την κατασκευή άλλων τεχνικών εμποδίων.

Η μετάβαση του υπουργού στα σύνορα γίνεται μόλις μία ημέρα μετά την έκδοση της διαταγής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στα σύνορα θα συνδράμουν επιπλέον 400 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από αυτούς οι 280 θα είναι άντρες των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν στα σύνορα και θα επιχειρήσουν μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις αλλά και τα περίπου 100 στελέχη της Frontex που βρίσκονται ήδη εκεί.

Η έκτακτη ενίσχυση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την ανησυχία των ελληνικών Αρχών για επανάληψη του σκηνικού που έστησε η Τουρκία στις αρχές του Μαρτίου με το περίφημο «άνοιγμα συνόρων».

Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι μετά τη λήξη του συναγερμού για τον Covid-19 στη γειτονική χώρα θα επιχειρηθεί εκ νέου μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές.

Η Αστυνομία προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία ότι ο Έβρος είναι «φρούριο». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οχυρωματικά έργα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων, έχουν αυξήσει σημαντικά το επίπεδο της φύλαξης των συνόρων.

Πηγή: ethnos.gr 

Share it