Search

Με παράδοση η Χόφενχαϊμ, clasico στη Βουδαπέστη!

Το 1989 ήταν μια χρονιά που σημάδεψε και άλλαξε εκ βάθρων όλη την Ευρώπη. Από το Βερολίνο μέχρι και τη Μόσχα κατέρρεε ο κομμουνισμός και οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης δεν βρίσκονταν πλέον υπό την ηγεμονία της Σοβιετικής Ένωσης. Τα σύνορα και τα τείχη έπεσαν και τα χρόνια που ακολούθησαν συντελέστηκε ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό άνοιγμα των χωρών του πρώην ανατολικού Μπλοκ.

Επικρατούσα γεωπολιτική δύναμη του μπλοκ ήταν η ΕΣΣΔ, η μοναδική με σοσιαλιστικό καθεστώς πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ανατολικό μπλοκ περιελάμβανε την Ανατολική Γερμανία, Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία και βασικός θεσμός της συνεργασίας τους ήταν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τρεις, και βάλε, δεκαετίες μετά, τίποτε δεν θυμίζει εκείνη, την παλιά εποχή του Ψυχρού Πολέμου και απόψε, ποδοσφαιρικά, έχει δράση σε δύο εξ αυτών: την τσέχικη Fortuna Liga και την ουγγρική OTP Bank, με ενδιαφέρον και στο παμε στοιχημα live.

Η Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς, χωρίς θεατές στο «Στρεφέλτσκι». Τον Νοέμβριο του ’08 η τελευταία νίκη της Τσέσκε, 2-0 εντός (με ισάριθμα γκολ του Πετρ Μπένατ) και έκτοτε 8-4-0 για τη Σλόβαν και στις δύο έδρες.

Clasico στη Βουδαπέστη με έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ουίπεστ και Φέρεντσβαρος. Αήττητη στα τελευταία 12 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η Φέρεντσβαρος (7-4-0), ήτοι από το 1-0 του Δεκεμβρίου ’15, εκτός έδρας. Με γηπεδούχο την Ουίπεστ δεν υπάρχει άσος από τον Σεπτέμβριο του ‘14 (2-1), έκτοτε 0-3-4 ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Δράση και στην Bundesliga, ξεχωρίζει το ματς της Χόφενχαϊμ με την Κολωνία. Μοιρασμένη απόλυτα (8-6-8) η συνολική τους παράδοση σε κάθε έδρα και για κάθε διοργάνωση, 4-4-0 μετά την τελευταία νίκη των «τράγων» (προ πενταετίας). Επιμέρους είναι 4-3-4 στο Σίνχσαϊμ, στα τελευταία δύο η Χόφε έβαλε 10 γκολ και δε δέχθηκε κανένα (4-0 και 6-0).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Share it