Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Έκλεισε το κεφάλαιο Εθνική για τον Δημήτρη Τζούριτς!

Η ώρα του αποχαιρετισμού στην Εθνική ομάδα έφθασε για τον Εβρίτη Δημήτρη Τζούριτς.

Μετά από 126 συμμετοχές και 13 καλοκαίρια γεμάτα ένταση, πάθος, καλές και κακές στιγμές, ο αγαπημένος «Μήτσος» της «γαλανόλευκης», μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί στο www.volleyball.gr, λέει το δικό του «αντίο» μετά από μια σπουδαία πορεία. Ο αρχηγός αναπολεί, ευχαριστεί, κάνει τον δικό του απολογισμό και μοιράζεται μαζί μας στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Πότε πήρες την απόφαση να σταματήσεις από την Εθνική και γιατί;

Το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό αλλά το αποφάσισα πέρσι. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά την τελευταία δεκαετία και όλα μου τα καλοκαίρια ήταν γεμάτα και δύσκολα. Οι γονείς μου στη Σερβία, η νυν γυναίκα μου στην Ιταλία και εγώ στην Ελλάδα με την Εθνική κάθε καλοκαίρι να «παλεύω». Όταν λοιπόν παντρεύτηκα και απέκτησα παιδί αποφάσισα να βάλω σε πρώτη προτεραιότητα την οικογένειά μου. Θέλω να είμαι μαζί τους τα καλοκαίρια δεν θέλω να είμαι άλλο με μια βαλίτσα στο χέρι όπως γινόταν την τελευταία δεκαετία. Ειδικά οι δύο τελευταίες χρονιές ήταν εξαντλητικές για μένα και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να παίξουν και  μικρότεροι και ελπίζω και εύχομαι να γίνουν καλύτεροι από μένα στην Εθνική ομάδα.

Θα άλλαζες απόφαση αν και εφόσον «κάρφωνες» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο;

Σε καμία περίπτωση. Ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Το ήξεραν η γυναίκα μου, οι γονείς μου, η αδελφή μου, τους το είχα πει. Ακόμη και στην κόρη μου στη Μία το είχα πει αλλά δεν με καταλάβαινε (γέλια). Έκλαιγε συνέχεια, μάλλον ήθελε να συνεχίσω…

Στην Ελλάδα, στην ομοσπονδία, ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που το έμαθε;

Ο πρόεδρος, ο κ. Καραμπέτσος τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για όλη τη στήριξη που μου πρόσφερε τα τελευταία δύο χρόνια. Ήξερε τι περνούσα, με τους τραυματισμούς μου, με τις μετακινήσεις μου αλλά ήταν από τους λίγους που ήταν δίπλα μου. Με έπαιρνε τηλέφωνο, ενδιαφερόταν, κάτι που για έναν αθλητή είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τον ευχαριστώ από καρδιάς…

Θυμάσαι την πρώτη φορά που έπαιξες στην Εθνική;

Πρώτη προετοιμασία έκανα το 2007 με προπονητή τον Λεώνη. Τότε δεν έπαιξα γιατί δεν είχα διαβατήριο. Έκανα προετοιμασία με την ανδρική ομάδα και για πρώτη φορά φόρεσα τη φανέλα με το Εθνόσημο με την Εθνική Παίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Γερμανία. Την επόμενη χρονιά έπαιξα στην Εθνική και θυμάμαι τον πρώτο αγώνα στη Γλυφάδα σε φιλικό με τους Αυστραλούς. Έπαιξα ακραίος τότε σαν αλλαγή. Βασικός έπαιξα το ίδιο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ με Αγγλία, Πορτογαλία και Σλοβακία. Μάλιστα έπαιξα και διαγώνιος αντί του Ρουμελιώτη και του Αρμενάκη. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά ποτέ με τη φανέλα της Εθνικής. Ανατριχίλα. Στο λέω και ανατριχιάζω, ξεχωριστή στιγμή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Share it