Search

Κορονοϊός: Ο σημερινός απολογισμός στη χώρα μας απο το Υπουργείο Υγείας

Την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό προχωρά αυτή την ώρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.678 μετά την επιβεβαίωση 15 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Εκ των κρουσμάτων τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.340 με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ το 56% να αφορά άνδρες.

Ακόμα, εκ των 15 νέων κρουσμάτων τα 9 παραμένουν υπό διερεύνηση για τη μετάδοση.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 33 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 67 έτη και 8 εξ αυτών να είναι γυναίκες. Επιπλέον, το 97% των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Πότε ήρθε ο κοροναϊός και οι… μεταλλάξεις του

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε νέα επιστημονικά δεδομένα, τονίζοντας πως είναι «πολύ απίθανο» να κυκλοφορούσε ο κοροναϊός στον κόσμο πολύ πριν την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων, δηλαδή πριν τα τέλη του 2019.

Ως προς τις πληροφορίες για μεταλλάξεις του κοροναϊού, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστεί η πορεία του ιού από αυτές τις αλλαγές».

«Ο ιός αναδύθηκε με βάση τα γενετικά δεδομένα στο τέλος του 2019. Κοινός πρόγονος μεταξύ των κοροναϊών τότε που πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους. Σε κάποιες περιοχές ο ιός παρουσιάζει τις μικρότερες αλλαγές» συμπλήρωσε.

Επίσης, 33 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα και 85 ακόμη εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Πηγή: In.gr

Share it