Search

Ψηφίστε: Ποιοι είναι οι κορυφαίοι κεντρικοί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου, τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή γίνεται με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ ακολουθούν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων (ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, επτάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης για την οποία θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική, από το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Ξεκινάμε;

Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη (12/5) μπορείτε να ψηφίζετε έτσι ώστε να αναδείξετε τον κορυφαίο κεντρικό που έχει φορέσει τη φανέλα του Εθνικού.

Δύο λόγια για τους υποψηφίους:

Γιάννης Κούτρας: Συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες στιγμές του Εθνικού από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και τις αρχές του 2000. Σπουδαία μορφή της ομάδας και από τους αθλητές που τίμησαν όσο λίγοι τη βαριά φανέλα του συλλόγου.

Πάβελ Σίμπιζοφ: Από τους πρώτους ξένους αθλητές της ιστορίας του Εθνικού στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Ρώσος αγαπήθηκε και πρόσφερε στην ομάδα τα χρόνια που αγωνίστηκε.

Ανδρέας Ανδρεάδης: Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ. Από τον Προβατώνα σε πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στον Εθνικό όπου αναδείχθηκε αγωνιζόμενος από το 1998 έως και το 2004. Αγωνίστηκε σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, με δεκάδες συμμετοχές στην εθνική Ελλάδας. Επέστρεψε στον Εθνικό την περίοδο 2013-14 όπου βρέθηκε μαζί του στον τελικό του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Χρήστος Κίτσιος: Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας αγωνίστηκε μες τη φανέλα του Εθνικού από το 1995 έως το 2001 πριν κάνει τα επόμενα βήματά του σε Ορεστιάδα, Ηρακλή και ΕΑ Πατρών. Επέστρεψε άλλες δύο φορές στην ομάδα που τον ανέδειξε για να την βοηθήσει με την εμπειρία του.

Γιώργος Παπάζογλου: Διεθνής αθλητής που έγραψε ιστορία με την Ορεστιάδα με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές, αλλά στο τέλος της μεγάλης καριέρας του συνέβαλε τα μέγιστα στον Εθνικό στις μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες του συλλόγου, με τη συμμετοχή στον τελικό του 2014 και στην Ευρώπη.

Ιβάν Μίχαλιε: Ο Κροάτης γίγαντας των 2.11 εντυπωσίασε τη σεζόν 2014-2015, δέθηκε με την πόλη και τον κόσμο της και ήταν από τους κορυφαίους μπλοκέρ τη σεζόν εκείνη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε και MVP στην 19η αγωνιστική και στο ματς με την Ορεστιάδα.

Μιχάλης Κόβατς: Ο Ελληνοβόσνιος αθλητής από την Ορεστιάδα στην έπαιξε και Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2011-13 με σημαντική συνεισφορά.

Δημήτρης Τουτζιαράκης: Ένας από τους «πύργους» τη δεκαετίας του ’80, από τα ταλέντα εκείνης της εποχής. Υπήρξε και διεθνής με την Εθνική μας.

Αθανάσιος Σωτηρίου: Ακόμη ένα από τα ταλέντα της δεκαετίας του ’80. Τρόμαζε τους αντιπάλους με τα σωματικά του προσόντα, υπήρξε και αυτός διεθνής αθλητής.

Ράτκο Κόλεφ: Βασικός συντελεστής της σπουδαίας ομάδας του Εθνικού το 1996-97 που πανηγύρισε σπουδαίες νίκες. Με την Εθνική της χώρας του κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό του 2001.

[poll id=”32″]

Share it