Search

Εξετάζεται το άνοιγμα στην εστίαση για 25 Μαΐου αντί για 1 Ιουνίου

Τα μηνύματα από τα πρώτα 24ωρα της σταδιακής άρσης της καραντίνας επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο μηχανισμός παρακολούθησης, που έχει στηθεί, επαναξιολογεί σε καθημερινή βάση τα δεδομένα, αλλά και τον αρχικό σχεδιασμό.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο δείγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους τομείς του λιανεμπορίου, που έχουν επαναλειτουργήσει από προχθές Δευτέρα είναι θετικό, ωστόσο, μία πιο ασφαλής εικόνα θα διαμορφωθεί προς τα τέλη της εβδομάδος. Μία από τις κρισιμότερες φάσεις του σχεδίου εξόδου από την κρίση (exit strategy) αφορά στην επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς του τομέα της εστίασης, η οποία αρχικώς έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μελετάται η επαναλειτουργία του κλάδου ει δυνατόν στις 25 Μαίου, εφόσον η επιδημιολογική καμπύλη του κορονοϊού παραμείνει σε καθοδική τροχιά έως τις 20 Μαΐου, κάτι, πάντως, που δεν αναμένεται να αποσαφηνιστεί νωρίτερα από τις 15 Μαΐου. Και αυτό γιατί στις 11 Μαίου επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς τόσο τα σχολεία αρχής γενομένης από την Γ’ Λυκείου, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του λιανεμπορίου, που αντιστοιχεί στο 25% της πραγματικής οικονομίας.

Βάσει των συγκεκριμένων δεδομένων, εώς τις αρχές του τρίτου 10ημέρου του μήνα αναμένεται να έχει αποκρυσταλλωθεί μία μάλλον ασφαλής εικόνα τόσο για τον ρυθμό των κρουσμάτων όσο και για τον αριθμό των νοσηλευομένων, γεγονός, που αναμένεται να επιτρέψει στην κυβέρνηση την ενεργοποίηση του σεναρίου της εμπροσθοβαρούς επαναφοράς της εστίασης, αλλά και πιθανώς άλλων κλάδων, όπως τα πολυκαταστήματα.

Πηγή: ethnos.gr

Share it