Search

Ψηφίστε: Ποιοι είναι οι κορυφαίοι ακραίοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από την Δευτέρα 13 Απριλίου, θα τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή γίνεται με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ ακολουθούν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων (ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, επτάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης για την οποία θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική, από το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα.

Ξεκινάμε;

Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη (28/4) μπορείτε να ψηφίζετε έτσι ώστε να αναδείξετε τους 2 κορυφαίους ακραίους που έχουν φορέσει τη φανέλα του Εθνικού. Έχετε δικαίωμα να ψηφίζετε έως 2 παίκτες σε αυτή την κατηγορία.

Δύο λόγια για τους υποψηφίους:

Γιώργος Ανδραβίζος: Ο νυν προπονητής του Εθνικού τίμησε όσο λίγοι καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000 τη φανέλα της ομάδας. Με πλήθος συμμετοχών στο ενεργητικό του, αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους υποδοχείς της ομάδας της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Α1 σε άκρως ανταγωνιστικά πρωταθλήματα κόντρα σε σπουδαία ονόματα. Έζησε ως βασικό στέλεχος δύσκολες στιγμές αλλά και ιστορικές επιτυχίες.

Μάριος Γκιούρδας: Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες βολεϊμπολίστες με δεκάδες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Εθνικού, με τον οποίο μπορεί να μην πανηγύρισε κάποιο τίτλο, αλλά φορώντας τη φανέλα του από τα αναπτυξιακά ακόμη τμήματα ξεχώρισε, κλήθηκε στις εθνικές ομάδες και το 1991 για πρώτη φορά στην Ανδρών της οποίας διετέλεσε για πολλά χρόνια αρχηγός με μεγάλη επιτυχία. Στην κατοχή του μεταξύ άλλων και 1 Κύπελλο Ευρώπης με τον Ολυμπιακό.

Ανέστης Δαλακούρας: Πρωταθλητής Ελλάδας με τα αναπτυξιακά τμήματα του Εθνικού και δευτεραθλητής με την ανδρική ομάδα το 2014. Διεθνής με τις εθνικές ομάδες, από τους καλύτερους παίκτες της νέας γενιάς του Εθνικού.

Ιωακείμ Δημητριάδης: Αλεξανδρουπολίτης διεθνής αθλητής, γέννημα θρέμμα του Εθνικού. Γρήγορα ξεχώρισε για τα σωματικά του προσόντα και το πλούσιο ταλέντο. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της χρυσής επιτυχίας του ελληνικού βόλεϊ με την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Γάνδης το 1987.

Θανάσης Κασαμπαλής: Συνέδεσε την αθλητική του καριέρα με τις μεγάλες επιτυχίες του Εθνικού από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τη δεκαετία του ’80 όταν η ομάδα της Αλεξανδρούπολης καθιερώθηκε στο στερέωμα του ελληνικού βόλεϊ. Βασικό στέλεχος του Εθνικού στον πρώτο του τελικό στο Κύπελλο το 1980.

Ραφαήλ Κουμεντάκης: Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της νέας γενιάς του Εθνικού. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας πανηγυρίζοντας την κατάκτηση πανελληνίων πρωταθλημάτων. Αγωνίστηκε και στην ανδρική ομάδα του Εθνικού πριν αποχωρήσει για το εξωτερικό όπου και έπαιξε σε Ιταλία, Γαλλία & Πολωνία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα κατέκτησε Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και Πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας.

Στέφανος Μητράκας: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εβρίτικου και του ελληνικού βόλεϊ ευρύτερα. Ο Μητράκας από τα σπλάχνα του Εθνικού, βρέθηκε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας εφήβων που αναδείχθηκε στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1995 κατακτώντας την 5η θέση. Ένας τραυματισμός του στέρησε μια πολύ μεγάλη καριέρα.

Νίκολα Μιγιαήλοβιτς: Ένας εκ των κορυφαίων ξένων που αγωνίστηκαν στον Εθνικό. Ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από την Παρτίζαν το 2013 και έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο τέλος εκείνης της σεζόν αποχώρησε για την πατρίδα του και μετά από ένα μικρό πέρασμα από την Σύρο, επέστρεψε στον Εθνικό τον Δεκέμβριο του 2015 και βoήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τους 8 του Challenge Cup.

Θόδωρος Μπάεφ: Ξεκίνησε το βόλεϊ από τη Λοκομοτίβ Φιλιππούπολης, αλλά αποτελώντας μια από τις μεγάλες ανακαλύψεις τη διοίκησης Παρασκευόπουλου, το 1993 έρχεται στην Αλεξανδρούπολη, φορά από πολύ μικρή ηλικία τη φανέλα του Εθνικού και γρήγορα γίνεται αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Έβρου και των εθνικών ομάδων όλων των ηλικιών. Ξεχώρισε για τα προσόντα του και έκανε μεγάλη καριέρα.

Νίκος Σαμαράς: Ο «αετός» του ελληνικού βόλεϊ. Ο για πολλούς κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας όλων των εποχών. Ο «Σαμ» μετά από μία μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, φόρεσε και την φανέλα του Εθνικού από το 2008 έως το 2010, σε έναν από τους τελευταίους σταθμούς της καριέρας του.

[poll id=”20″]

Share it