Η ασόβαρη απάντηση στη λύση της πολυιδιοκτησίας και ο κίνδυνος για νέα αφαίρεση βαθμών σε Ξάνθη & ΠΑΟΚ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας και το Διαιτητικό Δικαστήριο έκριναν ως μη “δεσμευτική” την εισήγηση της Ε.Ε.Α. αποφάσισαν το αντίθετο και ουσιαστικά αρνήθηκαν να δικάσουν προκαλώντας οργή και απορία για το σκεπτικό τους, το οποίο πέρασε με ψήφους 2-1

Έτσι μετά απο αυτή την απόφαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την πρωτόδικη ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ και δώδεκα από την Ξάνθη για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας (και για τη μετοχική σύνθεση των Θρακιωτών).

Ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ για τις δύο ΠΑΕ. Σύμφωνα με την Live Sport, αμφότερες κινδυνεύουν με περαιτέρω αφαίρεση βαθμών. Από τη στιγμή που η απόφαση για την πολυϊδιοκτησία θεωρείται τελεσίδικη κι αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στο CAS, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, Γιάννης Καλπαζίδης, θα πρέπει να πουλήσει(!) το προπονητικό κέντρο και το ξενοδοχείο που αγόρασε από τους ιδιοκτήτες της Ξάνθης. Σε διαφορετική περίπτωση, ΠΑΟΚ και Ξάνθη κινδυνεύουν με νέα αφαίρεση βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα για την ίδια παράβαση.

Ναι καλά καταλάβατε ουσιαστικά πλέον η “αδυναμία” των αθλητικών δικαστών να δικάσουν, προκαλεί απορία απο την στιγμή που δεν είναι ικανοί να δικάσουν τότε κακώς αμοίβονται και παραμένουν στις θέσεις τους ας βάλουν και εκεί δικηγορους και οικονομολόγους όπως στην ΕΕΑ, όπως και η έλλειψη σοβαρής απάντησης απο της Επιτροπές για το πως μπορεί να σπάσει η φερόμενη πολυιδιοκτησία, φέρνει ως μοναδική λύση την επέμβαση σε μια αγοραπωλησία μεταξύ επιχειρηματιών που δεν έχουν καμία σχέση με την ΠΑΕ!

Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό, πάλι καλά που δεν είπαν οτι η πολυιδιοκτησία θα σπάσει αν φύγει η Ξάνθη απο το Ελληνικό πρωτάθλημα…

Share it