Search

Ψηφίστε: Ποιος είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Ξάνθης;

Οι αναγνώστες του SportAddict.gr μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι!

Από σήμερα Δευτέρα 13 Απριλίου και για το επόμενο διάστημα, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, θα τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε έχοντας στην διάθεση σας κάποιες επιλογές, για την ανάδειξη των κορυφαίων. Η αρχή γίνεται σήμερα με τον ΑΟ Ξάνθη, ενώ θα ακολουθήσουν οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης (βόλεϊ), Πανθρακικός (ποδόσφαιρο) και ο ΑΟ Ορεστιάδας (βόλεϊ).

Μέσα από την ψηφοφορία θα αναδείξετε τους Κορυφαίους των παραπάνω ομάδων(ενδεκάδα και προπονητή για τις ομάδες ποδοσφαίρου, εξάδα και προπονητή για τις ομάδες βόλεϊ), από το 1980 και έπειτα, πλην της Ξάνθης που θα αναδείξετε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας στην Α’ Εθνική απο το 1989 δηλαδή μέχρι και σήμερα. Παράλληλα όσοι δεν είστε ακόμη μέλη στην μεγάλη παρέα του Sportsaddict στο facebook κάνετε like στην σελίδα μας για να συμμετέχετε στους διαγωνισμούς, κουίζ αλλά και να παρακολουθείτε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή της ομάδας του σαιτ, που επιστρέφει απο τις 21 του μήνα, κάντε like ΕΔΩ

Ξεκινάμε;

Η αρχή λοιπόν γίνεται με την ανάδειξη του καλύτερου τερματοφύλακα που φόρεσε την φανέλα της Ξάνθης στην Α’ Εθνική.

Δύο λόγια για τους υποψήφιους:

Γιώργος Γεωργούσης: Αποτέλεσε τον τερματοφύλακα με τον οποίο ο ΑΟΞ ανέβηκε στην Α’ Εθνική το 1989 και αυτόν που αγωνίστηκε στα πρώτα χρόνια της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Ο ξανθιώτης γκολκίπερ αγωνίστηκε σε 119 ματς με την φανέλα της Ξάνθης απο το 1989 έως και το καλοκαίρι του 1995 όταν και αποχώρησε για τον Ιωνικό.

Στέφανος Καρκάνης: Απο το 1991 όταν και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης ο Στέφανος Καρκάνης μέτρησε 38 εμφανίσεις με την φανέλα του ΑΟΞ μέχρι και το 2001 όταν και αποχώρησε. Οι καλύτερες περίοδοι του ξανθιώτη κίπερ ήταν το 1994-1996 οπού αγωνίστηκε σε 11 και 12 ματς αντίστοιχα.

Γίρι Κίρμπιτσεκ: Ο Τσέχος  ήταν ο πρώτος ξένος τερματοφύλακας που φόρεσε την φανέλα της Ξάνθης, με την οποία αγωνίστηκε για μία σαιζόν(1992-1993) μετρώντας 33 συμμετοχές

Γιάννης Τσακωνάκης: Ήρθε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 1993 και μπορεί να μην έκανε γεμάτη σαιζόν, ωστόσο ήταν στον σύλλογο για μια δεκαετία δίνοντας πάντα λύσεις όποτε χρειαζόταν. Μετρώντας όλα αυτά τα χρόνια συνολικά 35 εμφανίσεις, εκ των οποίων οι 5 για το Κύπελλο Ελλάδας

Γιουράι Μπούτσεκ: Ο Σλοβάκος ήρθε στην Ξάνθη το 1997 και έμεινε μέχρι 2003 όταν και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, αποτελώντας τον “φύλακα άγγελο” της ομάδας μέτρησε κάτι παραπάνω απο 180 συμμετοχές  αποτελώντας τον βασικό κίπερ της ομάδας για μια εξαετία, ενώ βοήθησε τα μέγιστα και στην πρώτη Ευρωπαϊκή έξοδο το 2002(με Λάτσιο)

Πέτρ Πιζανόφσκι: Ο Τσέχος γίγαντας αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2005 και έμεινε στην Ξάνθη μέχρι το 2007, μετρώντας συνολικά 65 συμμετοχές. Μάλιστα ο “Πίζα” ήταν παρών και αγωνίστηκε στις δύο Ευρωπαϊκές εξόδους της ομάδας το 2005(με Μίντλεσμπρο) και την αμέσως επόμενη χρονιά(2006 με Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Αρκάντιους Μάλαρζ: Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο μια χρονιά(2006-2007) όμως με 32 συμμετοχές κατάφερε να αφήσει το στίγμα του, παίζοντας μάλιστα και στο ένα απο τα δύο ματς με την Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Ουέφα. Ήταν τέτοιες οι εμφανίσεις του Πολωνού που το καλοκαίρι του 2007 πήρε μεταγραφή απο την Ξάνθη για τον Παναθηναϊκό

Μίχαελ Γκσπούρνινγκ: Ο πανύψηλος Αυστριακός αποκτήθηκε το 2006 και έμεινε στην Ξάνθη μέχρι το 2011 όταν και αποχώρησε για την Αμερική και την Σιάτλ Γουόντερερς. Στην ομάδα της Θράκης ο “Μικα” αγωνίστηκε σε 96 παιχνίδια αποτελώντας ειδικά στην τελευταία τριετίας της παρουσίας του τον “φύλακα άγγελο” της ομάδας.

Γιούρι Λοντίγκιν: Αναδείχθηκε απο τα σπλάχνα της ομάδας, και αν το 2012 έκανε απλά το ντεμπούτο του στο φινάλε της σαιζόν, την χρονιά 2012-2013 άρπαξε απο τα “μαλλιά” την ευκαιρία που του δόθηκε μετρώντας 23 συμμετοχές που του άνοιξαν τον δρόμο για την μεταγραφή στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και την Ξάνθη να κερδίζει αρκετά χρήματα απο το ντιλ.

Δημήτρης Κυριακίδης: Ήρθε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2013, παίζοντας μάλιστα στα τρία Ευρωπαϊκά ματς της ομάδας(1 με Λίνφιλντ μια και στο πρώτο ματς έπαιξε ο Τσέμα, και στα δύο με Σταντάρ Λιέγης), και έμεινε μέχρι το 2015 μετρώντας 53 συμμετοχές.

Ζίβκο Ζίβκοβιτς: Όταν το καλοκαίρι του 2016 ερχόταν απο την Παρτιζάν όλοι περίμεναν πολλά απο αυτόν και αυτός τους έβγαλε “ασπροπρόσωπους”. Για τρεις σαιζόν αποτέλεσε τον “κέρβερο” κάτω απο τα γκολκπόστ της Ξάνθης μετρώντας 103 συμμετοχές, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας ως τον τελικό του Κυπέλλου. Το καλοκαίρι του 2019 ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του και πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ

[poll id=”12″]

Share it