Λευτέρης Αυγενάκης: “Πιθανή η ακύρωση-διακοπή των ερασιτεχνικών, γυναικείων αλλα και Γ’ Εθνικής! Μέτρα της Κυβέρνησης για στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού”

Μέσα σε μια περίοδο που η αθλητική δραστηριότητα έχει παγώσει σχεδόν σε όλο τον πλανήτη ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα συμβαίνουν, τις σκέψεις, και τον προγραμματισμό που υπάρχει για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως αν και το Υπουργείο έχει τον τελικό λόγο σε όλες τις αποφάσεις δεν υπάρχει η πρόθεση να επιβάλλει καμία απόφαση στον αθλητικό κόσμο, και όλες οι εξελίξεις θα προκύψουν (και προκύπτουν ήδη) σε διαβούλευση τόσο με τις αθλητικές ομοσπονδίες, με όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Επιπρόσθετα θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, για την οποία τόνισε πως οι προτάσεις της μέχρι τώρα έχουν γίνει απολύτως σεβαστές, με πολύ μεγάλο όφελος για όλη την κοινωνία από την περιορισμένη έκταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Υπουργός τόνισε πως σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι εξελίξεις θα είναι πιο γρήγορες, αφού σήμερα ή αύριο θα υπάρξουν αποφάσεις από πλευράς ΕΠΟ σε σχέση με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων, με την Ομοσπονδία πάντως να τονίζει πως οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στις 24/4. Το πιθανότερο σενάριο όπως είπε είναι να υπάρξει η οριστική τους διακοπή, μια απόφαση όμως που δεν θέλησε να προκαταλάβει.

Παράλληλα τόνισε πως το Υπουργείο έχει ξεκινήσει την προετοιμασία ενός μεγάλου προγράμματος στήριξης και αναζωογόνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλη τη χώρα, το οποίο σύντομα θα γίνει γνωστό με λεπτομέρειες. Σε αυτό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, θα προβλέπονται πολλές δράσεις ενίσχυσης των ερασιτεχνικών μορφών αθλητισμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Σε ότι αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες ο Υπουργός ανέφερε πως υπάρχει η δεδομένη επιθυμία της UEFA να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις και να τραβήξει το θέμα μέσα στο καλοκαίρι, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά. Ο ίδιος τόνισε πως η πιθανή επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να εφαρμοστεί από τη μια μέρα στην άλλη, αφού υπάρχουν πλήθος παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, όπως να υπάρξει μια περίοδος προετοιμασίας των αθλητών για να αποφύγουν τραυματισμούς, να αναπροσαρμοστούν συμβόλαια, και πολλά άλλα τα οποία ήδη εξετάζονται.

Ακούστε αναλυτικά ΕΔΩ

Share it