Search

Πως επηρεάζει την βαθμολογία ΑΝ ισχύσει η ποινή αφαίρεσης σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League αποφάσισε αφαίρεση 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, και συνολικά -12(-7 πολυϊδιοκτησία και -5 για μετοχική σύνθεση) στην Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο  η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με σκοπό να υπάρξει ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης που αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα της βαθμολογίας.

Στην Ξάνθη υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως θα έρθει η πλήρης αθώωση στο ζήτημα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ενώ και με τον Αθλητικό Δικαστή να ρίχνει την μικρότερη ποινή στο θέμα της ανάκλησης άδειας υπάρχει αυτοπεποίθηση και σε αυτή την υπόθεση.

Όσον αφορά την βαθμολογία ΑΝ ισχύσουν οι ποινές  τότε ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κατακτά στα “χαρτιά” το πρωτάθλημα που φαίνεται να του χαρίζει η Επιτροπή Αυγενάκη, ενώ η Ξάνθη χάνει το πλεονέκτημα των 4 εντός έδρας αγώνων μια και θα δώσει μόλις 3, με το -12 όμως να βάζει σε μπελάδες τους Θρακιώτες που θα βρεθούν μόλις στον 1 πόντο πάνω απο τον Παναιτωλικό και το +7 απο τον Πανιώνιο που πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για Super League 2.

Συγκεκριμένα η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66
2. Π.Α.Ο.Κ. 52
3. A.E.K. 51
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 44
5. Ο.Φ.Η. 34
6. ΑΡΗΣ 34
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 32
8. Α.Ε.Λ. 30
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 30
10. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 27
11. ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 27
12. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 18
13. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17
14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11

Share it