Search

Η μέχρι στιγμής πορεία του Ορφέα Ξυλαγανής! Επέστρεψε και πάλι στις επάλξεις!

Μετά την περσινή κακή σεζόν για τον Ορφέα που σώθηκε στο..παρά δύο από τον υποβιβασμό, ο σύλλογος ορθοπόδησε και επέστρεψε στις επάλξεις. Η ιστορική ομάδα της Ξυλαγανής έχοντας μάθει από τα περσινά της λάθη, κατάφερε φέτος να επανέλθει στα Play-Off και να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας έτσι τον κύριο στόχο της σεζόν. Μη λησμονούμε βέβαια και το γεγονός πως η ομάδα του Ορφέα έχει γίνει Πανελληνίως γνωστή, μέσα από τις επικές “cult” περιγραφές στους αγώνες της .

Η ομάδα του Σάκη Σκουλή, ο οποίος διαδέχθηκε τον Νίκο Κυνηγόπουλο τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα Προημιτελικά από την Ελπίδα Σαπών.

Ο Ορφέας στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες, με τέρματα 32-38, ενώ στο Κύπελλο σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες με γκολ 20-13. Η πιο ευρεία νίκη του ήταν κόντρα στον Αλανότοπο για την 1η φάση του Κυπέλλου με 1-10, ενώ η πιο ευρεία ήττα του, από την Ελπίδα Σαπών στον πρώτο Προημιτελικό του Κυπέλλου με 0-7. Στα 24 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών του αγγίζει το 41,6% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 2,16 γκολ και δέχεται 2,12. Διαθέτει δύο σκόρερ από τους κορυφαίους 12, τους Πασχάλη (7ος) και Μαρούντα (12ος).

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων του στα Play-Off θα ήταν 5ος με 4 βαθμούς.

Πέρυσι είχε τερματίσει 9ος στην κανονική διάρκεια (22 ματς), με τέρματα 21-41, ενώ είχε αποκλειστεί στα Ημιτελικά του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Off, στα οποία εκκινεί με 7 βαθμούς, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ελπίδα Σαπών, με την οποία μετράει 2 νίκες σε ισάριθμα ματς μακριά από την έδρα του. Στη κανονική διάρκεια επίσης είχε κόψει και βαθμούς από την Δόξα Γρατινής και πάλι εκτός έδρας (0-0).

Για τον Ορφέα η σεζόν ουσιαστικά έχει τελειώσει. Οι μαθηματικές ελπίδες που έχει για τον τίτλο δεν λένε κάτι, με τον σύλλογο όπως προαναφέρθηκε να έχει πετύχει τον βασικό του στόχο που ήταν η είσοδος στα Play-Off. Ωστόσο δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο ρυθμιστή στην κατάκτηση του τίτλου. Με τους δύο βαθμούς που χωρίζουν τους “Big-4” αρκεί μια καλή εμφάνιση του Ορφέα σε ένα ματς, στο οποίο θα κόψει βαθμούς όπως έκανε και στην κανονική διάρκεια, ακόμα και για να πετάξει κάποιον εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Κουτσουρόπουλος (Αναγέννηση Παγουρίων)

Έφυγαν: –

Οι σκόρερ του Ορφέα Ξυλαγανής (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Πασχάλης 9
  2. Μαρούντας 6
  3. Κωνσταντής 4
  4. Αλατζίδης 3
  5. Γεωργιάδης 2
  6. Οσμάν Χασάν 2
  7. Βλάχος 1
  8. Μπιλμπιλής 1
  9. Σμάλης 1
  10. Τοπαλίδης 1
  11. Τοτονίδης 1
  12. Χατζηγεωργίου 1

Share it