Search

Η μέχρι στιγμής πορεία της Ελπίδας Σαπών! Τα παθήματα των περασμένων σεζόν της έγιναν μαθήματα!

Μπορεί η Ελπίδα Σαπών να μην κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Super Cup “Νικόλαος Ντοσίδης” απέναντι στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να την “άγγιξε” και πολύ. Μα πώς; Για κούπα δε μιλάμε; Ναι, αλλά αν κοιτάξει κανείς το πώς έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια της πρόπερσι, το πώς κατάφερε να σώσει μια..χαμένη χρονιά πέρυσι και τα αποτελέσματά της φέτος σε συνδυασμό με τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα, θα καταλήξει στο προηγούμενο συμπέρασμα.

Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 42 βαθμούς, στο Κύπελλο βρίσκεται στα Ημιτελικά όπου έχασε το πρώτο ματς με 0-1 από τον Πανθρακικό, ενώ έχασε με 3-2 στην παράταση το Super Cup από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (2-2 κανονική διάρκεια).

Η Ελπίδα στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τέρματα 34-9, ενώ στο Κύπελλο έχει σημειώσει 4 νίκες και 2 ήττες με γκολ 21-5. Οι πιο ευρείες νίκες της ήταν κόντρα στην Αναγέννηση Παγουρίων για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου και τον Ορφέα Ξυλαγανής για τον πρώτο Προημιτελικό του Κυπέλλου με 7-0 και 0-7 αντίστοιχα, ενώ η πιο ευρεία ήττα της, το 1-2 από τον Ορφέα Ξυλαγανής στον επαναληπτικό Προημιτελικό του Κυπέλλου. Στα 25 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών της αγγίζει το 68% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 2,28 γκολ και δέχεται 0,64. Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα και δύο σκόρερ από τους κορυφαίους 12, τους Μπόζη (6ος) και Τριαντόπουλο (9ος).

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων της στα Play-Off θα ήταν 1η με 14 βαθμούς.

Πέρυσι είχε τερματίσει 5η στην κανονική διάρκεια (22 ματς), με τέρματα 28-15, ενώ είχε αποκλειστεί από την φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Off, στα οποία εκκινεί με 14 βαθμούς, υποδέχεται τον Ορφέα Ξυλαγανής από τον οποίο έχει γνωρίσει τις 2 από τις 4 ήττες της φέτος, ενώ η μοναδική ομάδα την οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει είναι η Δόξα Γρατινής με την οποία έχει μια ήττα (1-0) και μια ισοπαλία (1-1).

Το γεγονός πως η Ελπίδα σε κανένα ματς Πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί παραπάνω από 1 γκολ δικαιολογεί απόλυτα τόσο την δεύτερη καλύτερη άμυνα την οποία διαθέτει, όσο βεβαίως και την θέση της στη βαθμολογία. Η ομάδα των Σαπών διαθέτει ίσως την πιο βαριά φανέλα της κατηγορίας, μετά από αυτή του Πανθρακικού και οι άνθρωποί της ονειρεύονται να την δουν να επιστρέφει στους τίτλους και στις Εθνικές κατηγορίες. Οι αριθμοί, όσο επίσης και το γεγονός πως πρόκειται για άλλη μια ομάδα με γερές βάσεις και σχεδόν το ίδιο πεπειραμένο ρόστερ με πέρυσι, δείχνουν πως μπορεί να το καταφέρει. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο άλλα είναι που μετράνε. Και μιας που λέμε για γήπεδο, μη ξεχνάμε πως η Ελπίδα αγωνίζεται στο γήπεδο των γειτονικών Αρχοντικών, το οποίο της έχει προκύψει αρκετά γούρικο ως τώρα. Το μόνο που μένει να φανεί είναι το αν η Ελπίδα θα καταφέρει να επιστρέψει σε Τελικό Κυπέλλου μετά από αρκετά χρόνια, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ από το πρώτο ματς και το αν τελικά όντως τα παθήματα των περασμένων δύο σεζόν της έγιναν μαθήματα και μπορέσει έτσι φέτος να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, χωρίς να τον χάσει από ματς με θεωρητικά υποδεέστερους και αδιάφορους αντιπάλους.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Θωμάς, Πασσάς (Δόξα Σώστη), Γιαννακόπουλος Θ. (Παλαιόχωρα)

Έφυγαν: Κυρικλίδης (Δόξα Προσκυνητών), Παγκοζίδης Ε. (Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου), Μπαλτά Βολκάν (Αρσάκειο)

Οι σκόρερ της Ελπίδας Σαπών (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Μπόζης 10
  2. Τριαντόπουλος 7
  3. Ζήνωνος 5
  4. Κουτζής 3
  5. Χαϊνάκης 3
  6. Γαβριήλ 1
  7. Καροτενούτο 1
  8. Κουδούνης 1
  9. Μεμέτ Εμρέ 1
  10. Ρούφος 1

Share it