Search

Βήμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ, σκόραρε στην ισοπαλία της ΑΕΚ στο Αγρίνιο ο Σβάρνας! Το πανόραμα του Κυπέλλου

Με δύο παιχνίδια συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-0 του Παναθηναϊκού βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισεις ενώ στο Αγρίνιο η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε με τον Σβάρνα έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό.

Στο Αγρίνιο η ΑΕΚ κατέβηκε με περιορισμένο rotation, ήταν καλύτερη, προηγήθηκε, αλλά ο Παναιτωλικός το έφερε στα ίσια, με το τελικό 1-1 όμως να δίνει στην Ένωση το προβάδισμα για πρόκριση. H Ένωση μπήκε με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό, πάτησε περιοχή πολλές φορές, έχασε ευκαιρίες και όταν τελικά, κατάφερε να σκοράρει, έριξε κατευθείαν τον ρυθμό. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι βρισκόταν στο 32ο λεπτό όταν οι Λιβάγια και Σβάρνας έπαιξαν «βόλεϊ» με το κεφάλι μέσα στην περιοχή και ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ επιχείρησε να ελέγξει το ματς περισσότερο και λιγότερο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, ο Παναιτωλικός δειλά-δειλά άρχισε να παίρνει μέτρα και εντελώς κόντρα στη ροή του ματς έφτασε στην ισοφάριση στο 60′, όταν ο Ντάουντα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Ένωσης, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώντα και έκανε το 1-1.

Παναιτωλικός (Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Τζανακάκης (76’ Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80’ Ταχάρ), Μουνιέ (63’ Άλβαρες), Ντάουντα.

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (65’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (23’ Αραούχο), Λιβάγια (86’ Χριστόπουλος).

Κεφαλιά του Βαρέλα και 2-0 ο ΠΑΟΚ (video)

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση απο την γκρίνια που προξένησε η ήττα απο τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, με τους “ασπρόμαυρους” να κερδίζουν με 2-0 χάνοντας και αρκετές ακόμη φάσεις για πιο ευρύ σκορ.. Δίκαια πάντως φωνάζουν οι “πράσινοι” για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ έντονα παράπονα είχαμε και απο πλευράς ΠΑΟΚ για την μη αποβολή του Πούγγουρα στο πρώτο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο 33′ ήρθε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τον Πέλκα απέναντι από τον Διούδη, ο Ινσούα ανέτρεψε τον Ελληνα μεσοεπιθετικό και ο Σέρερ έδειξε την άσπρη βούλα, με την σύμφωνη γνώμη και του VAR σε μια πολύ δύσκολη φάση που αμφισβητήθηκε έντονα απο τους “πράσινους”. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια, ο οποίος ευστόχησε και χρίστηκε σκόρερ στο 34′. Με το μομέντουμ δικό του, ο ΠΑΟΚ έψαξε άμεσα το 2-0, αλλά ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 41’, με τον Ίνγκασον να διώχνει σωτήρια το γύρισμα του Μακέντα από τα αριστερά. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αποβολή του Πούγγουρα τρία λεπτά αργότερα, ζητώντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για «φράγμα» στον Λημνιό, με τον Σέρερ -να μπορεί αλλά- να μην την δείχνει.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε αισθητή την παρουσία του στο 49′, μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της περιοχής που ανάγκασε τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του.  Στο 62′ ο Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι τον Λάμπρου για να δώσει στον Δικέφαλο φρεσκάδα και στα επόμενα εννιά λεπτά ο νεαρός άσος έγινε δύο φορές πολύ επικίνδυνος. Αρχικά, στο 63′ άφησε πίσω του όλους τους αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε και τον Διούδη, αλλά έφυγε πλάγια, μπερδεύτηκε και σπατάλησε την ευκαιρία.Στο 71′ ο Γιαννούλης έβγαλε τον Λάμπρου με εξαιρετική κάθετη πάσα τετ α τετ, όμως, ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και τον νίκησε, αποκρούοντας με το πόδι σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ και ο Βαρέλα με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας των «πρασίνων», δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στον Δικέφαλο ενόψει της ρεβάνς. Από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος, καταγράφηκαν δύο πολύ καλές φάσεις για τον ΠΑΟΚ και οι δύο με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Λάμπρου, ο οποίος από την στιγμή που μπήκε έδωσε τρομερή ενέργεια στην μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (82’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (81’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Μακέντα.

Share it