Στον “αέρα” η τροπολογία, θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη! Δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ & ΚΚΕ!!!

Δεν έχουν τέλος οι παλινωδίες της κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση του πορίσματος για υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, που στη συνέχεια ανατράπηκε με παρέμβαση πρωθυπουργού ώστε να αλλάξει ο νόμος και να υπάρξει αφαίρεση βαθμών.

Στις 9 μ.μ. το βράδυ και μόλις η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, επικράτησε αναστάτωση στην κυβερνητική πτέρυγα καθώς υπάρχει έντονο εσωτερικό πρόβλημα. Από τη μία οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ και, γενικότερα, της Βόρειας Ελλάδας έχουν μεγάλο πρόβλημα να υπερψηφίσουν την τροπολογία για προφανείς λόγους. Από την άλλη οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Πειραιά και, γενικότερα, στην πλευρά του Ολυμπιακού, ζητούν αυστηρότερες ποινές για να εξοντώσουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη όπως εύστοχα σημειώνει το Xanthi2

Πάντως στην Κυβέρνηση μετρούν τα… κουκιά αφού υπάρχει και ο φόβος διαρροών, προφανώς από Βουλευτές του Πειραιά, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως απών από την διαδικασία θα είναι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω ταξιδιού στο Παρίσι! Βέβαια και για τους Κυβερνητικούς βουλευτές από την Βόρεια Ελλάδα υπάρχει φόβος για το αν θα ψηφίσουν λόγω του πολιτικού κόστους. Με όλα αυτά αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στη 1 μ.μ. της Τετάρτης.  Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική έπειτα από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία, μαζί με το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

«Το ένστικτο μας είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ και να αποχωρήσουμε. Δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτή την τροπολογία, είμαστε ενάντια σε όλο τον διαχειρισμό που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η κυρία υπουργός Πολιτισμού. Θέλουμε όμως, να το ψηφίσετε, ένας, ένας, μία μία με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό που καταθέσατε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο να πάρετε και την ευθύνη γι’ αυτό που κάνατε. Ένας, ένας, μία μία» δήλωσε οι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτήθηκε για την απουσία του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή.

«Που είναι ο κύριος Αυγενάκης. Σε κανένα μπαρ πίνει ποτέ, γιατί δεν είναι εδώ.

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι έβαλε δύο ανθρώπους δικούς του στην Επιτροπή, είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το πόρισμα. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δύο λάθη φέρνεται μία τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδο0σφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα καθώς βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση.

Πρέπει να ξέρετε ότι ο διαιτητής που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος, τον βρίζουνε οι πάντες.  Δεν είναι τρόπος οργάνωσης, έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό τον διχασμό γιατί με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις έγινε αυτό. Θα μπορούσατε αν δεν σας άρεσε η Επιτροπή να είχατε εφαρμόσει το νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μία άλλη επιτροπή που θα είχε την κάλυψη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων. Δεν σας αρέσει η Βουλή, η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ που φτάσατε».

Share it