Search

Μεγάλη νίκη επί της Ρουμανίας και πρόκριση στους 8 του Ευρωπαϊκού για την Εθνική Ανδρών!

Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε 14-7 την αδύναμη Ρουμανία για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και προκρίθηκε στην οκτάδα της διοργάνωσης, όπου τώρα θα αντιμετωπίσει την Κροατία την Τετάρτη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχανε 3-5 στο πρώτο ημίχρονο με πολλή αστοχία στον παίκτη παραπάνω, όμως με 7-0 σερί έφτασε στο 10-5 και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε το «εισιτήριο».

Η Εθνική στάθηκε όρθια χάρη στον Γενηδουνιά. Με τρία σερί τέρματα του διεθνούς περιφερειακού του Ολυμπιακού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε «ζωντανή» όταν οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν 1-4. Έτσι, στο τρίτο οκτάλεπτο με σερί 7-0 Εθνική προηγήθηκε 10-5 και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά. Στην τέταρτη περίοδο, η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτασε στο διπλάσιο σκορ.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν ο Γενηδουνιάς με έξι τέρματα, ενώ από δύο σημείωσαν Γούνας και Καπότσης.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

Ρουμανία (Κεχαγιάς): Τιτς, Ράντου 1, Νέγκρεαν 2, Γκεόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκερκελίφι, Άντα 1, Γκίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Ιταλία – Μαυροβούνιο

Σερβία – Ισπανία

Ουγγαρία – Ρωσία

Κροατία – Ελλάδα

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 13-16

Σλοβακία – Μάλτα 8-4

Ολλανδία – Γαλλία 8-9

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Μαυροβούνιο – Τουρκία 17-6

Γερμανία – Ισπανία 6-12

Ρωσία – Γεωργία 14-13

Ρουμανία – Ελλάδα 7-14

Share it