Search

Έτοιμος για την έναρξη της τρίτης θητείας του στην Ξάνθη ο Παράσχος που κάνει ντεμπούτο κόντρα στην ΑΕΚ 23χρονια μετά!

Ξεχωριστό είναι το σημερινό(14/12) ματς για τον Γιώργο Παράσχο, καθώς ο πολύπειρος κόουτς θα ντεμπουτάρει στον πάγκο της Ξάνθης(στην τρίτη του θητεία), κόντρα στην ΑΕΚ, που ήταν η πρώτη αντίπαλος της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία

Ο έμπειρος κόουτς στο τρίτο του πέρασμα από την ομάδα θα υποδεχθεί, ως πρώτο ματς, την Ενωση και υπάρχει μία σύμπτωση. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε στη μεγάλη κατηγορία! Ηταν 8 Σεπτεμβρίου του 1996, όταν η Καβάλα φιλοξένησε την ΑΕΚ και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τα γκολ των Μίτεφ και Κωστή.  Εκείνα τα χρόνια ο πολύπειρος τεχνικός είχε οδηγήσει τους «αργοναύτες» στην τότε Α’ Εθνική και ξεκινούσε μία μακρά και πετυχημένη καριέρα. Οπου ήδη μετρά 554 εμφανίσεις στα «σαλόνια».

Για την ιστορία η Καβάλα ξεκίνησε με τους Αργυρίου, Βακιρτζή, Καβακά, Καλλιμάνη, Μίτεφ, Σφακιανάκη, Μάλλιο, Πεγκλή, Σουκασιάν, Χέρντγκαλ, Σίμοβιτς, ενώ είχαν αγωνιστεί και οι Μουστάκας, Παπανδρέου, Μαγκαφίνης.

Η ΑΕΚ παρέταξε  τους Ατματζίδη, Κωστένογλου, Μπορμπόκη, Ντάμπος, Κασάπη, Σαβέβσκι, Μαλαδένη, Νικολαϊδη, Μπατίστα, Κωστή και Κετσπάγια. Ο Πέτρος Ραβούσης χρησιμοποίησε ως αλλαγή τους Μαρσέλο, Κοπιτσή.

Share it