Search

Photos: Κι όμως είναι ακόμα εδώ! Νίκη χρυσάφι για τον Ορφέα Ξάνθης κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης!

Με 3-1 επικράτησε ο Ορφέας Ξάνθης του Κεραυνού Πέρνης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κατακτώντας μια πολύ σημαντική νίκη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ήταν σε γενικές γραμμές η καλύτερη του αγωνιστικού χώρου, φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση. Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν πλήρως το ματς στο πρώτο μέρος, πηγαίνοντας δίκαια στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 1-0. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, όμως ο Ορφέας ήταν εκείνος που σκόραρε και πάλι. Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι παραλίγο να γίνει ροντέο, με την αποβολή του Τζαμπάζ και την μείωση σε 2-1 από τον Κεραυνό, όμως λίγο πριν την συμπλήρωση των 90′ ο Κουκουρίγκος “καθάρισε” την παρτίδα για τους Ξανθιώτες, διατηρώντας τους για τα καλά στο κυνήγι της σωτηρίας.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους με το σουτ του Μενίκου που πέρασε λίγο άουτ μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Ορφέας απείλησε για πρώτη φορά στο 22′ με το σουτ του Κουκουρίγκου που έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 32′ μετά το γύρισμα του Χασάνογλου, το σουτ του Μελισσόπουλου εξοστρακίστηκε, πριν γίνει ιδιαίτερα απειλητικό. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, με τον Χαλήλ Ιμπραμ Τανζού να ανατρέπεται στο 37′ κερδίζοντας πέναλτι και τον Ξαντινίδη να ευστοχεί για το 1-0.

Στο 61′ το γυριστό σουτ του Μελισσόπουλου Α. δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ρούφο και στο 63′ η κεφαλιά του Μελισσόπουλου Μ. δεν βρήκε στόχο. Στο 66ο λεπτό μετά από κάθετη μπαλιά του Κουκουρίγκου, ο Ξαντινίδης με ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία έκανε το 2-0, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 70′, με τον Δεληγιάννη να διώχνει με δυσκολία το σουτ του. Στο 73′ το μονοκόμματο σουτ του Λάσπατζη πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, αλλά στο 76′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κωνσταντάρα, σε μια φάση που ο Ορφέας έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τζαμπάζ Χακή με δεύτερη κίτρινη.

Στο 83′ το φάουλ του Μελισσόπουλου από πλευράς γηπεδούχων, πέρασε λίγο άουτ, στο 88′ μετά από ασίστ του Μελισσόπουλου, ο Κουκουρίγκος, αφού πέρασε και τον Δεληγιάννη, πλάσαρε από δύσκολη γωνία για το 3-1 και στο 90′ στην τελευταία φάση του αγώνα το σουτ του Κουκουρίγκου και πάλι μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κεφίλης που είχε για βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κυριαζή.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης (46′ Χιντ Ιμέρ), Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Ζυκολλάρι, Ξαντινίδης (78′ Σουκρήογλου Σουκρή), Κουκουρίγκος (90′ Μπαϊρακτάρ Αχμέτ), Μελισσόπουλος Ν. (90′ Χασανκήλ Χασάν).

Κεραυνός Πέρνης: Δεληγιάννης, Μελισσόπουλος Μ., Μαλαμίδης, Παπαδόπουλος, Κωνσταντάρας, Λάσπατζης, Χατζηκυριακού (55′ Γκουμάνι), Τσάκωνας, Μενίκου (72′ Κυριακόπουλος), Μελισσόπουλος Α., Γκουτσίδης.

Share it