Search

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο επέκτασης της Ιατρικής Σχολής!

   Το έργο «Κτιριακές εγκαταστάσεις τμήματος Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης (φάση Δ1 – κτίρια 1, 13 και τμήμα περιβάλλοντος χώρου β’) ξεκίνησε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενημέρωσε σχετικά ο αντιπρύτανης Οικονομικών Δ.Π.Θ. Φώτης Μάρης.

   Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο της Ε.Ε. μέσω του Επιχειρησιακού Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 12.250.000,00 € που αφορά την κατασκευή μέρους του συγκροτήματος των Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης. Στο νέο κτήριο προβλέπονται 5 Αμφιθέατρα, 4 Αίθουσες Φροντιστηρίων, Γραμματεία, Κυλικείο και κοινοί χώροι του Τμήματος. Οι ενότητες αυτές οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτηρίου με τα ήδη κατασκευασμένα κτήρια των εργαστηρίων.

   Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρωμένων επιπέδων, καθιστικών, ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ποταμού-λίμνης, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ., και εργασίες χωματουργικών για τη φύτευση πρασίνου. Το συνολικό εμβαδόν των κτηρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα.

Share it