Search

Επιστολή διαμαρτυρίας και καταγγελία του Αετού Τοξοτών για οσα έγιναν στο επεισοδιακό ματς με ΑΕΞ!

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μετά τα όσα έγιναν στον επεισοδιακό αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ της ΑΕ Ξάνθης και του Αετού Τοξοτών, καθώς μετά το τέλος του αγώνα υπήρχε ένταση και εντός αγωνιστικού χώρου.

Μάλιστα όπως ενημέρωση την ΕΠΣ σε καταγγελία η ομάδα του Αετού Τοξοτών, φίλαθλος της ΑΕΞ απείλησε με μήνυση τον προπονητή της ομάδας για ένα επεισόδιο που η ίδια διαψεύδει.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΠΣ Ξάνθης η οποία εστάλη και στο Sportsaddict αναφέρονται τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΣ Ξάνθης,

Η μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας και η αναρρίχηση της στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα μας, από τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο και την αμέριστη στήριξη των απλών μας φιλάθλων.

Έχουμε δε μέχρι σήμερα επιδείξει σαν ομάδα, μία αγωνιστική αλλά και εκτός γηπέδων υποδειγματική συμπεριφορά, έναν αθλητικό πολιτισμό. Αυτός όμως ο αθλητικός πολιτισμός, τον οποίο η ομάδα μας έκτισε με υπομονή και επιμονή σε βάθος χρόνου, δεν αποτελεί μειονέκτημα για τον σύλλογο μας, αλλά πλεονέκτημα στη μέχρι σήμερα διαδρομή μας.

Η φιλοσοφία μας άλλωστε στοχεύει στο να δίδεται η δυνατότητα στους αθλητές να είναι αυτοί οι κυρίαρχοι της διαμόρφωσης των αποτελεσμάτων και κανένας άλλος παράγοντας του ποδοσφαίρου να μη διαμορφώνει τα αποτελέσματα, όπως επίσης και η ομάδα μας έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται με επιτυχία τυχόν ατυχή αποτελέσματα.

Την προηγούμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 λοιπόν στην Λευκόπετρα συνέβησαν γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν το ποδόσφαιρό μας, αλλά και επιβαρύνουν το Δ.Σ της ΑΕ Ξάνθης για μία αφιλόξενη και απρεπή συμπεριφορά προς την αποστολή της ομάδας μας, η οποία έφτασε ακόμη και σε βιαιοπραγίες εκ μέρους μερίδας φιλάθλων που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα προς τους ποδοσφαιριστές μας.

Αν και πέρασε μια εβδομάδα από τον αγώνα που έδωσε η ομάδα μας με την ΑΕ Ξάνθης, μια εβδομάδα αναμονής από μέρους του σωματείου μας για μια συγνώμη, εκ μέρους του ΔΣ της ΑΕ Ξάνθης, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την λήξη του αγώνα.

Αντί αυτού, την επομένη του αγώνα,  απειλήθηκε με μήνυση από φίλαθλο των γηπεδούχων ο προπονητής του σωματείου μας κ. Πετρίδης Λεωνίδας για βιαιοπραγία εναντίον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας. Η στάση αυτή και η συμπεριφορά των γηπεδούχων μας προκαλεί ντροπή και αηδία.

Καταρχάς, καταδικάζουμε με τη σειρά μας την οποιαδήποτε εκδήλωση βίας, με όποια μορφή κι αν παρουσιάζεται κι απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ωστόσο, θεωρούμε την συκοφάντηση στον προπονητή του σωματείου μας, κ. Λεωνίδα Πετρίδη μέσω της μήνυσης, αναίτια και υπερβολική.

Ενός προπονητή που έχει διακριθεί τόσα χρόνια για το ήθος του, τόσο όσο ως ποδοσφαιριστής – προπονητής, όσο και με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Το παραπάνω γεγονός (της βιαιοπραγίας) το διαψεύδουν κατηγορηματικά τόσο οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας που βρισκόταν στο γήπεδο όσο και οι ποδοσφαιριστές γηπεδούχου ομάδας.

Να είναι βέβαιοι ότι το Δ.Σ. του ΜΠΑΣ ΑΕΤΟΣ Τοξοτών, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι του δεν πρόκειται να παρασυρθούν από τέτοιες προκλήσεις γιατί “δεν είμαστε όλοι ίδιοι”. Αλλά δε θα σταματήσουμε να επιδεικνύουμε  τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Τις καταδικάζουμε και τις  καταγγέλλουμε δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε -ως γηπεδούχοι- τη φιλοξενία που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου μας και η οποία ήδη έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των συλλόγων που έχουμε υποδεχθεί. Μας πεισμώνει όμως και μας κάνει να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη όρεξη για να κάνουμε το ποδόσφαιρο γιορτή.

Δυστυχώς, φιλοξενία δεν είναι να προσφέρεις ένα μπουκάλι νερό, αλλά να σέβεσαι και να προστατεύεις τον μουσαφίρη σου.

Με τιμή το ΔΣ”

Share it