Search

Σε αναζήτηση εντός έδρας νίκης ο Ορφέας, έμεινε στο “μηδέν” με τον Αετό!

Προσπάθησε να φτάσει στη δεύτερη φετινή του νίκη -και πρώτη εντός έδρας- ο Ορφέας Ξάνθης, αλλά δεν τακατάφερε απέναντι στον Αετό Ορφανού στο γήπεδο του ΑΟΞ. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές για να φτάσουν σε κάποιο γκολ (όπως και οι φιλοξενούμενοι), αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος.

 

 

Η πρώτη αξιοσημείωτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 16′ με τον Κυφωνίδη να μπλοκάρει το φάουλ του Μελισσόπουλου. Ο Κυφωνίδης ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση του Ορφέα στο 30′, όταν απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Ξαντινίδη. Ο Αετός κατέγραψε τη δική του πρώτη καλή στιγμή  στο 32′ με τον Φουστέρη να πατά περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Ορφέας έφτασε και πάλι με αξιώσεις κοντά στο 1-0, αλλά ο Ταζνού αστόχησε με κεφαλιά για λίγα εκατοστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν πιο απειλητικοί και ήταν αυτοί που κατέγραψαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 54′, με τον Σαββατιανό όμως να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή μετά τη σέντρα του Αποστολίδη. Ο Ορφέας “απάντησε” άμεσα με το δυνατό σουτ του Μαυρόπουλου στο 58′, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 65′ ο Γιανα έκανε το σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως δεν βρήκε στόχο.

Λίγα λεπτά αργότερα η ατυχία “χτύπησε την πόρτα” στον Ορφέα και τον Θωμά Τσέκο,  ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 68′ και στην πρώτη προσπάθεια του υπέστη μυικό τραυματισμό (όπως ενημερωθήκαμε, θλάση στον δεξιό δικέφαλο) με τον Βρίγκο να τον αντικαθιστά.

Φτάνοντας προς το τέλος οι δύο ομάδες “έψαξαν” το γκολ, ενώ και η ένταση αυξήθηκε τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις εξέδρες. Ο Μαυρόπουλος στο  85′ επιχείρησε να νικήσει τον Κυφωνίδη, αλλά η μπάλα πέρασε έξω απ’ τα δοκάρια του πορτέρε του Ορφανού.  Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους με τη διπλή χαμένη ευκαιρία στο 86′, με τον Τσίλογλου να νικιέται στην πρώτη του προσπάθεια απ’ τον Ρούφο και στη συνέχεια το δεύτερο σουτ που πραγματοποίησε να περνά άουτ.

Αρκετή ένταση στα τελευταία λεπτά του ματς τόσο στην κερκίδα όσο και στον αγωνιστικό χώρο, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και στις δύο περιπτώσεις.

Συνθεσεις:

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Σουκρήογλου, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπραμ Τανζού, Μελισσόπουλος (59′ Χιντ Ιμέρ), Ξαντινίδης (87′ Μακράκης), Κουκουρίγκος (68′ Τσέκος / 70′ Βρίγκος), Βουλγαρίδης.

Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης, Βουζουλίδης, Κωνσταντινίδης, Καραγιαννίδης, Ουζούνογλου, Γιάνα, Φουστέρης, Αποστολίδης, Ελέζι, Σαββατιανός (73′ Τσίλογλου).

Διαιτητές:

Διαιτητής: Θανάσης Κεφίλης(Έβρου)

Βοηθοί: Τερζόπουλος(Έβρου), Κυριαζής(Θεσσαλίας)

Share it