Search

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!

   Άλλη μία συνεδρίαση χωρίς ψυχραιμία και τάξη εγινε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, στο οποίο δεν έχει γίνει καμία “ήρεμη” και χωρίς προβλήματα συνεδρίαση στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

   Μήλον της έριδος για αυτή τη φορά ήταν ο ορισμός εκπροσώπων και μελών στις διάφορες Επιτροπές που λειτουργούν δορυφορικά του Συμβουλίου. Οι σύμβουλοι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ούτε ως προς τον τρόπο, ούτε ως προς τον χρόνο επιλογής των προσώπων, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και τελικά να αποχωρήσουν σύσσωμες οι παρατάξεις Τοψίδη, Κατσιμίγα, Παπατολίδη και Περεντίδη.

   “Το περιφερειακό συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες πρόσωπα και συλλογικότητες σε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα αυτού, σε αντίθεση ο κος Μέτιος επέμενε να αρνείται αυτών των διαδικασιών. Λυπούμαστε αλλά δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διοίκηση σε αυτή την πολιτική στάση” σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις των επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων.

   Παρά την αποχώρηση. ωστόσο, η συνεδρίαση συνεχιστηκε κανονικα και ο ορισμός των μελών των επιτροπών έγινε, αλλά οι αποχωρήσαντες θα θέσουν θέμα νομιμότητας αυτών των αποφάσεων. Ειδικά ο κος Κατσιμίγας, εκτιμά ότι αυτές δεν θα “περάσουν” καν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θρακης.

Share it