Search

Παρουσίασε την “Αργώ” η DRT στην Ξάνθη παρουσία του Πρύτανη του ΔΠΘ!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10 σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης η παρουσίαση της “Αργούς” από την Democritus Racing Team.

Να σημειώσουμε πως η DRT αποτελείται από φοιτητές όλων των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου και την συμμετοχή του στους αγώνες Formula SAE και Formula Student.

Το 2016 ξεκίνησε ο σχεδιασμός του 1ου μονοθεσίου και έναν χρόνο αργότερα ήρθε η στιγμή για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα Class 3 της Ιταλίας όπου κατέλαβε την 2η θέση στο αγώνισμα του Business Plan και την 8η συνολικά.

Το 2018 ανανεώθηκαν τα σχέδια του μονοθεσίου με βάση τις παρατηρήσεις της Ιταλίας και ξεκίνησε η κατασκευή στο εργαστήριο ειδικής μηχανολογίας του πανεπιστημείου καθώς και στο μηχανουργείο Diamond χορηγού της ομάδας στην Θεσσαλονίκη.

Για να φτάσουμε στην φετινή χρονιά, όταν στον αγώνα Class 1 της Ιταλίας η ομάδα του ΔΠΘ με την “Αργώ” κατέλαβε την 20η θέση ανάμεσα σε 46 ομάδες της κατηγορίας εσωτερικής καύσης, ενώ διακρίθηκε στα αγωνίσματα Efficiency (2η θέση), Cost Event (11η θέση) και ολοκλήρωση 18 από τους 25 γύρους στο δυσκολότερο αγώνισμα του Endurance.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, όπως και η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής ερευνών και αντιπρύτανης του ΔΠΘ.

Share it