Search

Πρώτη νίκη και μάλιστα συνοδευόμενη από καλή εμφάνιση για την Ένωση Αλεξανδρούπολης!

Θετικά δείγματα γραφής μπροστά στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης έβγαλε η Ένωση και έφτασε δίκαια στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 της Δόξας Θεολόγου στο “Φώτης Κοσμάς”. Το γκολ της αναμέτρησης ο Λίτσιος με κεφαλιά στο 21ο λεπτό.

Απόλυτη ανάγκη τους τρεις βαθμούς της νίκης είχε η Ένωση Αλεξανδρούπολης στο παιχνίδι απέναντι στην Δόξα Θεολόγου, μιας και οι Εβρίτες δεν είχαν καταφέρει στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές να πάρουν κάποιον βαθμό. Αφού περιόρισαν να λάθη στα μετόπισθεν και επέκτειναν χρονικά τα καλά τους διαστήματα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης έφτασαν, δίκαια, στο πρώτο τους τρίποντο για την αγωνιστική σεζόν και ξεκίνησαν να … γεμίζουν το σακούλι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικά μετά την ευκαιρία του 17ου λεπτού, όταν ο Συνοδινός απέκρουσε το σουτ του Αλεπούδη, σίγησαν. Η φάση αυτή “ξύπνησε” τους γηπεδούχους, που ευτύχησαν στην πρώτη καλή τους στιγμή να “ανοίξουν” το σκορ με κεφαλιά του Λίτσιου στο 21ο λεπτό. Μετά από κόρνερ ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε σώμα ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ουσταμπασίδη, όχι μόνο δεν επαναπάφτηκαν μετά το 1-0, αλλά κυνήγησαν και άλλο τέρμα, πριν βγει το ημίχρονο. Στο 40′ η Ένωση κέρδισε έμμεσο, ο Μάζης ανέλαβε το σουτ μετά την πάσα, αλλά ο Ρίζος απέκρουσε, ενώ κράτησε “όρθια” την ομάδα του και στο δεύτερο σουτ του Ευθυμιάδη. Στο 44′ μετά συνεργασία των Μάζη και Ευθυμιάδη, ο πρώτος δεν πλάσαρε καλά απέναντι στον Ρίζο.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Ένωση να πιέζει και σ’ αυτήν ν’  ανήκουν οι καλύτερες στιγμές. Στο 61′ ο Πατσιώρας έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος κέρδισε πέναλντι σε ανατροπή του απ’ τον Νιζαμίδη, αλλά ο Ευθυμιάδης είδε τον Ρίζο να του λέει “όχι” τόσο απ’  τα 11 μέτρα, όσο και στο σουτ που επιχείρησε στην επαναφορά της μπάλας.

Ευτυχώς για την Ένωση, ο κανόνας που θέλει την ομάδα που χάνει πολλές ευκαιρίες να την “πατά” στο τέλος δεν επαληθεύτηκε, και έτσι έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και έλαβε μία ένεση ψυχολογίας εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Ένωση Αλεξανδρούπολης: Συνοδινός, Δορουγιδένης, Γεωργαντζόπουλος, Λίτσιος, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Μαλτέζος, ΑΜπραχαμιάν, Μάζης, Ευθυμιάδης, Γκαβανόζης.

Δόξα Θεολόγου: Ρίζος, Μουλάι, Νιζαμίδης, Ταχτσίδης, Μπαϊρακταρίδης, Ζιούλης, Οτέμπερης, Λαζαρίδης, Μούσας, Αλεπούδης, Μπρατσιάνι.

Διαιτητής: Θανάσης Λαπάτας(Θράκης). Βοηθοί: Γκιόσης, Καρακασίδης(Θράκης)

 

Share it