Search

Νικηφόρο πέρασμα από επικίνδυνες έδρες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ! “Άναψε” τη συζήτηση για το VAR η 6η αγωνιστική!

Ημέρα των φιλοξενούμενων η σημερινή στη SuperLeague1 καθώς στα 3 απ’ τα 4 παιχνίδια οι ομάδες που αγωνίζονταν μακριά απ’ το σπίτι τους ήταν αυτές που πήραν τους 3 βαθμούς της νίκης. Δύο απ’ αυτές τις ομάδες ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, που κατάφεραν να διεκπεραιώσουν δύσκολες αποστολές, επικρατώντας των Αστέρα Τρίπολης και Άρη αντίστοιχα!

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” πέρασε με 1-2 απ’ το Θ. Κολοκοτρώνης με τον Σφιντέρσκι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 33′ βρίσκοντας για ακόμη μία αγωνιστική δίχτυα. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 0-2 στο 47′ με το αυτογκόλ του Μαρτίνεζ και όλα έδειχναν ότι θα θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι γηπεδούχοι μείωσαν άμεσα με τον Σουάρεζ στο 58′ και μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας δεν κατάφερε κάτι περισσότερο απ’ το να μειώσει, με τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται ιδιαίτερα και να κρατά τη νίκη, την οποία σύσσωμος ο σύλλογος αφιέρωσε στους έξι αδικοχαμένους οπαδούς του, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν από 20 χρόνια στα Τέμπη.

Με το ίδιο σκορ  (1-2) και μάλιστα με ανατροπή επικράτησε και ο Ολυμπιακός του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν  με κεφαλιά του Ντιγκινί μόλις στο 7ο λεπτό και γενικά ήταν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά έχοντας το μομέντουμ και τις στιγμές να πετύχουν κι άλλο τέρμα. Μετά το ημίωρο όμως ο Ολυμπιακός “ανέβασε στροφές” και ισοφάρισε με τον Μασούρα στο 33′ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Τσιμίκα. Η κακοτυχία βρήκε μεν τον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Ποντέσνσε, αλλά δεν πτόησε δε την ομάδα του Μάρτινς, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει στο 38ο λεπτό και να φέρνει τούμπα το ματς πριν το ημίχρονο. Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να έχει έντονα παράπονα απ’ τη διαιτησία του Τζοβάρα και τη (μη) χρήση του VAR.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας ο Ατρόμητος έφυγε με τους τρεις βαθμούς απ’ την έδρα του Βόλου με 2-3, παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 2-0 παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο ΟΦΗ ήταν η μόνο ομάδα που αγωνιζόταν εντός έδρας και πήρε βαθμούς, συνεχίζοντας την πολύ καλή της πορεία, με νίκη 4-1 επί του Πανιωνίου, που παρέμεινε με αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία.

Η 6η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τη Ξάνθη να βρίσκεται στη 2η θέση μετά τη σημερινή νίκη του Ολυμπιακού που “έπιασε” κορυφή και τη συζήτηση για το πόσο και πότε βοηθάει το VAR να φουντώνει για τα καλά, καθώς σε 3 τουλάχιστον παιχνίδια (Παναθηναϊκός – Ξάνθη, ΑΕΛ-ΑΕΚ και Άρης – Ολυμπιακός) υπήρχαν έντονα παράπονα από μία ή και απ’ τις δύο πλευρές κάθε αναμέτρησης.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Σάββατο

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0

Κυριακή

Βόλος – Ατρόμητος 2-3

Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ 1-2

ΟΦΗ – Πανιώνιος 4-1

Άρης – Ολυμπιακός 1-2

 

Η βαθμολογία

Share it