Search

Απαράδεκτο γεγονός: Δασκάλα προτείνει «σουβλιστό ή βραστό σκυλί»!

   «Κορίτσια να ρωτήσω κάτι. Ξέρετε καμιά συνταγή αλά (sic) Κινέζικη για σουβλιστό σκυλί; Αναρωτιέμαι, για να κάνω σύγκριση με το δικό μας αρνάκι».  Αυτό είναι επί λέξη ένα από τα σχόλια εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης στο facebook.

   Ο εν λόγω εκπαιδευτικός, τα στοιχεία του οποίου και το σχολείο στο οποίο εργάζεται παραμένουν μη δημοσιευμένα για ευνόητους λόγους, προέβη σε μία σειρά δημόσιων σχολίων διαδικτυακά, τα οποία όχι μόνο προσβάλουν τη δημόσια αιδώ, αλλά μπορούν ακόμη και να θεωρηθούν ως προτροπή για τέλεση αδικημάτων κατά των ζώων, συγκεκριμένα των σκύλων.

   Το περαστικό έχει ήδη λάβει διαστάσεις πανελλαδικά, με την περιοχή μας εν πολλοίς να δυσφημίζεται εξαιτίας ενός μεμονωμένου εκπαιδευτικού. Πέρα από το σχόλιο που αναγράφηκε αυτολεξεί στην αρχή του κειμένου, αναφοράς χρήζουν – μεταξύ άλλων – δύο ακόμη σχόλια που έκανε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, κι αυτά από την πλατφόρμα του Facebook, ήτοι δημόσια.

   Το πρώτο: «Με στεναχωρείτε τώρα. Ας δω ένα ακόμη βιντεάκι στο youtube για βραστό σκυλί αυτή τη φορά να ξεπεράσω τη στεναχώρια μου». Στο δεύτερο, κι αφότου δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο: Barbercued dog meat, κατέθεσε το σχόλιο «πολύ ψυχρές φώτο. Εγώ έχω κάτι άλλο. Μούρλια».

   Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ήρθε σε επαφή με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης επί του θέματος, ζητώντας να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Η επίσημη θέση της Α/θμιας Εκπαίδευσης
Την επίσημη θέση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ροδόπης ζήτησε ο «Χ» δια στόματος του Διευθυντή Μαρίνου Κωνσταντινίδη.

   «Με επισκέφτηκαν προχθές μία ομάδα γονέων, με έγγραφη καταγγελία, για έναν εκπαιδευτικό του σχολείου, ότι ανέβασε στο facebook  κάποια σχόλια που ενοχλούν και τους ίδιους και τα παιδιά τους. Τους απάντησα ότι η Διεύθυνση θα κάνει αυτό το οποίο επιβάλλεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα», δήλωσε. Θέλοντας ναι μεν να γίνουν τα νόμιμα, αλλά από την άλλη το ζήτημα να μην λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, επιφυλάχθηκε να μην απαντήσει δημόσια αναφορικά με το σχολείο στο οποίο εργάζεται ο επίμαχος εκπαιδευτικός.

Πηγή: Χρόνος

Share it