Search

Ήττα με ψηλά το κεφάλι απο τον Πανσερραϊκό για τον “πρωτάρη” Ηρακλή Ζυγού!(+pics)

Μαχητική ήταν η πρώτη παρουσία του Ηρακλή Ζυγού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τους ξανθιώτες να στέκονται εξαιρετικά απέναντι στον ισχυρό Πανσερραϊκό μην καταφέρνοντας ωστόσο να αποφύγουν την ήττα με 1-2.

Παρουσία σχεδόν 500φίλων του ποδοσφαίρου, ήταν και καμιά 60-70 οπαδοί των φιλοξενούμενων, στο γήπεδο της Γενησέας που έζησε μετά απο πολλά χρόνια ξανά στιγμές Εθνικών κατηγοριών η ομάδα του Ηρακλή στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην ποιοτικη ομάδα των Σερρών καταφέρνοντας μάλιστα να την “αγχώσει” στο τέλος.

Πάντως οι Σερραίοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασαν δίκαια στη νίκη με τους ξανθιώτες πέρα απο το υπέροχο τέρμα του Φίλιππου Δημητριάδη να έχουν 1-2 καλές στιγμές ακόμα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 10′ πήραν κεφάλι στο σκορ όταν μετά απο σέντρα του Πέτρου ο Ομπόσου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Ζυγού προσπάθησε να απαντήσει με ένα σουτ του Πιλτικάκη χωρίς όμως να ανησυχήσει ο κίπερ των φιλοξενούμενων, με τους “κόκκινους” να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς και μάλιστα στα τελευταία λεπτά έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στην κεφαλιά του Γκούρτσα στο 40′ και εν συνεχεία τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Παπαβασιλείου που απεκρουσε ο Ευκαρπίδης.

Στην επανάληψη οι Σερραίοι μπήκαν δυνατά με στόχο να “καθαρίσουν” το ματς και αφού απείλησαν στο 55′ με προβολή του Γκούρτσα που δεν βρήκε στόχο, κατάφεραν στο 63′ με νέα κεφαλιά να κάνουν δύο τα τέρματα τους οταν μετά απο σέντρα του Αποστολόπουλου ο Πτηνόπουλος έκανε το 0-2.

Στο 80΄στην πρώτη σημαντική στιγμή του Ηρακλή οι ξανθιώτες μείωσαν σε 1-2 με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Φίλιππου Δημητριάδη. Μάλιστα η ομάδα του Ζυγού είχε και ένα μακρινό σουτ του Χασιώτη που μπλόκαρε ο κίπερ των φιλοξενούμενων, με τους Σερραίους στο τέλος του ματς να πιέζουν για το γκολ όμως τόσο ο Ζέρης όσο και ο Ομπόσου δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ευκαρπίδη.

Ενθαρρυντική η εικόνα του Ηρακλή τόσο εντός γηπέδου όσο και στις εξέδρες, μπορεί να μην έπιασε τρομερή απόδοση όμως ο Πανσερραϊκός έδειξε στο γήπεδο γιατί θεωρείται δικαιολογημένα το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο  Τσιάρας(Καβάλας) με βοηθούς τους Καμπερίδη(Καβάλας) και Καραγιάννη(Θράκης)

Ηρακλής Ζυγού (Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Τενεκές, Τιφτίκης(75′ Ανδρέου), Κριεζής, Κιομουρτζής, Χασιώτης, Δημητριάδης, Ξουπλίδης(70′ Πανταζίδης), Πιλτικάκης, Δογανίδης(66′ Καλογιάννης), Κωφίδης(56′ Στεπανιάν).

Πανσερραϊκός (Νεντίδης): Γιαννακίδης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Καστριτσέας, Κασμερίδης, Ζιώγας(66′ Τριανταφύλλου Θ.), Πέτρου(57′ Πτηνόπουλος), Ψάλτης, Παπαβασιλείου, Γκούρτσας, Ομπόσου(90′ Μπάρδας).

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης

Share it