Search

Ύστατη προσπάθεια σωτηρίας του βόλεϊ του Εθνικού με συμβολή Ταρνατόρου

Στην δέσμευση να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΣΑΠ να φτιαχτεί ένα business plan για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που θα επιτρέψει να μπουν οι βάσεις για να ξεφύγει το τμήμα βόλει του Εθνικού από το αδιέξοδο προκειμένου να λάβει αδειοδότηση και να συμμετάσχει στην Volley League προχώρησε ο Παντελής Ταρνατόρος στην σύσκεψη με φορείς που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου.

Μια σύσκεψη που έγινε παρουσία πολύ λίγων ατόμων και χωρίς παρουσία επιχειρηματιών, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Δείγμα του ότι η κατάσταση σωτηρίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Μιλώντας σε όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους και αποκαλύπτοντας μέρος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που είχε νωρίτερα στη μέρα, κυρίως με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ αποκάλυψε ότι κατάφερε μέσα από την συζήτηση να μετατρέψει τον αρχικό αρνητισμό και προβληματισμό του νέου δημάρχου σε θετική πρόθεση. Ο Παντελής Ταρνατόρος τόνισε ακόμα την ανάγκη να βοηθήσει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να διατηρήσει η περιοχή εκπροσώπηση στην Volley League. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι θεσμικοί φορείς του ζήτησαν ένα business plan ώστε να διασφαλιστεί ότι τα λεφτά των πολιτών δεν θα πάνε σε βαρέλι δίχως πάτο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ότι συνέβαινε.

Αυτό που έγινε κατορθωτό ήταν να γίνει πράξη το αίτημά του, παλιοί, νέοι διοικούντες και ερασιτέχνης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι παρουσία του για να βρουν λύσεις και σκέψεις που να οδηγήσουν σε κάτι θετικό.

Δια στόματος Ταρνατόρου σημειώθηκε ότι γενικά υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν σωθεί ομάδας με μεγαλύτερα προβλήματα από τον Εθνικό, ωστόσο χρειάζεται ομοψυχία, ενότητα δυνάμεων και στήριξη στην προσπάθεια που κάνει η κα Λουπασάκη (την χαρακτήρισε «Δον Κιχώτη» της προσπάθειας για σωτηρία του βόλεϊ. Τόνισε ότι σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, έχει την τεχνογνωσία στην δημιουργία ανταγωνιστικών ομάδων με μικρά μπάτζετ.

Γιώργος Πανταζίδης

Share it