Search

Παράταση ενός έτους για τη νομιμοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων!

   Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία δίνεται παράταση ενός έτους για τη νομιμοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από Δήμους και τη ΓΓΑ. Ειδικά για τους Δήμους το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» έργα περίπου 100 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των δύο υπουργείων ώστε με κάθε τρόπο να ενισχυθεί η ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων και η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε σχετικά πως «πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή» εξ ου και τόνισε πως «θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να επιτρέπουν την άθληση μέσα σε συνθήκες ασφάλειας των αθλουμένων, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στα άτομα με ειδικές ανάγκες». «Έχω καλέσει την Αυτοδιοίκηση και τους Δημάρχους να διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους και εργασίες προκειμένου οι εγκαταστάσεις τους να έλθουν σε αυτό το επίπεδο» επεσήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού εξήγησε πως «είναι η χρονιά κατά την οποία μπορούν να νομιμοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε είναι ολυμπιακές είτε ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στην Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού».

Παράλληλα ο ίδιος έστειλε μήνυμα πως «δεν επιτρέπεται και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προχειρότητα και αυτή η κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό το λόγο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών καταλήξαμε σε αυτό το πλαίσιο που υπεγράφη. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν και τον κουμπαρά ο οποίος υπάρχει διαθέσιμος από το Υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε, ειδικά οι Δήμοι, να τρέξουν να απορροφήσουν χρήματα, εφόσον φυσικά ολοκληρώσουν μελέτες που απαιτούνται για να νομιμοποιηθούν ή να αδειοδοτηθούν, κυρίως οι εγκαταστάσεις που έχουν στη διάθεσή τους».

Share it