Search

Άλλη ΑΕΚ με Κωστένογλου που με σκόρερ τον Μάνταλο άγγιξε το θαύμα στην Τραπεζούντα αλλά δεν κατάφερε την ολική ανατροπή!

Τρομερή η προσπάθεια των παικτών του Νίκου Κωστένογλου, που κέρδισαν με 0-2 την Τραμπζονσπόρ αλλά αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι πληρώνοντας την ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ. Σκόραρε σε ακόμη ένα Ευρωπαϊκό ματς ο Πέτρος Μάνταλος που έκανε το 0-2, με την ΑΕΚ να ψάχνει το τρίτο γκολ που δεν ήρθε όμως ποτέ και έτσι η Ελλάδα έμεινε χωρίς ομάδα στους ομίλους του Europa League

Η ΑΕΚ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα του αγώνα, δείχνοντας ικανή να κάνει τη ζημιά. Και αφού προειδοποίησε στο 11′ με το φάουλ του Μάνταλου, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 24′ με τον Λιβάγια. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή και να δημιουργούν προβλήματα στους γηπεδούχους και στο 30′ διπλασιάσαν τα τέρματα τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θρακιώτη αρχηγού της Ένωσης Πέτρου Μάνταλου, το οποίο κέρδισε ο Ολιβέιρα από τον Μίκελ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ αλλά ο Τσακίρ απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ολιβέιρα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο για την Ενωση και όλοι μπορούσαν να καταλάβουν ότι στο δεύτερο θα υπήρχε αντίδραση από την Τράμπζονσπορ. Και υπήρξε. Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά με στόχο το γκολ και χρειάστηκε η εκπληκτική επέμβαση του Οικονόμου, με το σώμα του, στο 48′ για να μείνει το 0-2, όπως χρειάστηκε και το οριζόντιο δοκάρι στο 55′, σε ένα σουτ του Παρμάκ που κόντραρε κιόλας. Το ματς είχε τρελό ρυθμό και πολλή δύναμη, στοιχεία που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ που μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν… χαμένη σε όλους τους τομείς, με τον Κωστένογλου να βγάζει τον Γαλανόπουλο για να βάλει τον Κρίστιτσιτς, με στόχο να φρεσκάρει το κέντρο.

Το ματς συνεχιζόταν με την Τράμπζονσπορ να επιτίθεται, τον Μπάρκα να αποκρούει κάθε φορά που χρειαζόταν και την Ενωση να έχει χώρους αλλά όχι το καθαρό μυαλό για να “χτυπήσει” με το τρίτο γκολ, το οποίο θα την έφερνε αγκαλιά με μια επική πρόκριση. Μια πρόκριση που τελικά δεν ήρθε, επειδή η ΑΕΚ προδόθηκε από την κούραση, αλλά η ευθύνη για αυτό δεν βαραίνει τον Κωστένογλου, τον Ιβιτς ή όσους αγωνίστηκαν. Βαραίνει τον προηγούμενο προπονητή, το χάος του οποίου θα προσπαθήσει από εδώ και πέρα να μαζέψει η Ενωση και να προχωρήσει στη σεζόν για την επίτευξη των στόχων της, παίρνοντας κουράγιο από την αντίδραση της στην Τραπεζούντα…

Διαιτητής ήταν ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στιούαρτ Μπαρτ και Σάιμον Μπένετ. Τέταρτος ήταν ο επίσης Άγγλος Ντέιβιντι Κουτ.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Τσακίρ, Περέιρα, Ιβανίλντο, Καμπί, Νόβακ, Μίκελ (35′ Σέρλοθ), Παρμάκ, Σόσα, Ομούρ (44′ λ.τρ. Σαρί, 83′ Σαρί), Νουακέμε, Εκουμπάν.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88′ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58′ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (81′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Share it