Search

Μείωσε την διαφορά από την Κύπρο η Ελλάδα στο UEFA Ranking!

Σταθερά στην 16η θέση του UEFA Ranking παραμένει η χώρα μας μετά και την ολοκλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπορεί η διαφορά από την Κύπρο και τον στόχο της 15ης θέσης να απέχει ακόμα αρκετά, ωστόσο κάθε άλλο παρά ακατόρθωτο φαντάζει το να τους προσπεράσουμε. Συγκεκριμένα πλέον η Ελλάδα συνεχίζει να εκπροσωπείται από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ η Κύπρος έχει μείνει με δύο εκπροσώπους και συγκεκριμένα τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλων Λεμεσσού. Στα play-off των διοργανώσεων ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κράσνονταρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ την Σλόβαν Μπρατισλάβας, η ΑΕΚ την Τραμπζονσπόρ, ο ΑΠΟΕΛ τον Άγιαξ στο Champions League και ο Απόλλων Λεμεσσού την Αϊντχόβεν.

Θετικό το γεγονός πως το έργο και των δύο ομάδων της Κύπρου κρίνεται πολύ δύσκολο και πως ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν εύκολο αντίπαλο, αρκεί να μην επαναληφθούν σκηνικά τύπου Μπάτε Μπορίσοφ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League, κάτι που αν καταφέρουν οι Πειραιώτες κόντρα σε μια ομάδα πολλαπλάσιου μπάτζετ αλλά χωρίς όνομα, θα αποφέρει μπόνους 800 βαθμών στην χώρα μας. Ενώ μίνι υπέρβαση καλείται να κάνει και η ΑΕΚ που θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ, δεδομένου του ότι η Ένωση θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της στο πρώτο κιόλας ματς, σε σχέση με το χθεσινό, στο οποίο μάλιστα και πάλι δεν θα έχει την συμπαράσταση του κόσμου της.

Η Κύπρος αυτή την στιγμή είναι η βασική μας αντίπαλος, ωστόσο αν ρίξει κανείς μια ματιά στην βαθμολογία της UEFA από την 13η ως την..22η θέση θα καταλάβει, πως όλες οι χώρες όχι τόσο φέτος, αλλά ακόμα περισσότερο του χρόνου θα μονομαχήσουν για τις θέσεις της πρώτης 15αδας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά..

Στην 13η θέση βρίσκεται η Τσεχία με μόνη εκπρόσωπο πλέον την Σλάβια Πράγας, η οποία αν δεν προκριθεί στους ομίλους του Champions League, πόσο μάλλον σε συνδυασμό με μια πρόκριση του Ολυμπιακού δεν θα απέχει πλέον και πολύ. Το ίδιο ισχύει και για την Δανία, η οποία πλέον έχει μόνο την Κοπεγχάγη να αγωνίζεται στα Play-Off του Europa League κόντρα στην Ρίγα. 17η και κάτι παραπάνω από 1000 βαθμούς μακριά μας η πάντα επικίνδυνη Κροατία που συνεχίζει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Ριέκα, 18η η Σερβία που αντεπιτίθεται με τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν, 19η η Σκωτία που προφανώς εκπροσωπείται από την Σέλτικ και την Ρέιντζερς και 20η η Νορβηγία που συνεχίζει με την Ρόζενμποργκ και την Μόλντε που απέκλεισε τον Άρη. Στην 21η και την 22η θέση ακολουθούν, τέλος, η Ελβετία και η Σουηδία που ελπίζουμε και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να μας απασχολήσουν περισσότερο την σεζόν 2020/21, ωστόσο καλό είναι να χτίσουμε από τώρα μια διαφορά ασφαλείας.

Όπως καταλαβαίνετε η τύχη μας βρίσκεται στα..πόδια μας και αν όλες μας οι ομάδες καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους των διοργανώσεων τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε από διαφορετική βάση, γιατί όχι και για θέση υψηλότερη της 15ης.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA από την 13η ως την 22η θέση:

Share it