Search

Τέλος εποχής για την ξανθιώτικη διαιτησία, “κρεμάει” την σφυρίχτρα του ο Ιλιάς Εμπλιούκ!

Μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά αναπόφευκτη απόφαση πήρε ο Ξανθιώτης διαιτητής, Ιλιάς Εμπλιούκ που μετά απο 15 χρόνια στην διαιτησία απο τα οποία τα 11 αξιολογημένος σε Εθνικές κατηγορίες αποφάσισε να αποσυρθεί απο την ενεργό δράση.

Η απόφαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς για τον 37χρονο ρέφερι μετά απο 7 διαδοχικά χρόνια ως επόπτης Β’ κατηγορίας και παρότι και φέτος αξιολογήθηκε απο την ΚΕΔ να είναι στην Β’ κατηγορία(θυμηθείτε ΕΔΩ) πλέον είχε γίνει κομμάτι της καθημερινότητας του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητεςΒέβαια προκαλεί πολλά ερωτηματικά πως γίνεται ένας επόπτης με τους ορισμούς που έχει ο Εμπλιούκ κάθε χρόνο να παραμένει στην Β’ ενώ επόπτες με ούτε τους μισούς ορισμούς σε μια σαιζόν αξιολογούνται για Α’. Άλλωστε αυτή η μη προοπτική προς τα πάνω, καθώς υπάρχουν και τα όρια ηλικίας(στα 38 για ανέβει κάποιος στην Α’), ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του Sportsaddict που ανάγκασε τον Εμπλιούκ να αποστείλει επιστολή στην ΚΕΔ με την οποία ενημέρωσε την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για την απόφαση του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητεςΑποτελεί αναμφίβολα πλήγμα τόσο για την Ελληνική διαιτησία όσο φυσικά και για αυτή της Ξάνθης που χάνει έναν απο τους πλέον καταξιωμένους διαιτητές της, με μεγάλη παρουσία σε Εθνικές κατηγορίες, δεν είναι δα και λίγο να είναι κάποιος επί 11 χρόνια σε Εθνικές κατηγορίες, 2 στην Δ’, 2 στην Γ’ και 7 στην  Β’ κατηγορία. Ενώ διαχρονιά αποτελούσε μια απο τις πλέον βασικές επιλογές της ΕΠΣ για τους ορισμούς στα ντέρμπι αλλά και στους τελικούς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ξάνθης.

Share it