Search

Μεγάλο διπλό-πρόκρισης του Ατρόμητου στην Σλοβακία, “κόλλησε” στο μηδέν με ΑΕΛ ο Άρης!

Αντίστροφα ήταν τα συναίσθήματα των εκπροσώπων του Ελληνικού ποδοσφαίρου στα πρώτα ματς της 2ης προκαριματικής φάσης του Europa League.

O Aτρόμητος κατάφερε να κερδίσει μέσα στην Σλοβακία την Ντουνάισκα με 2-1 και να πάρει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι. Ενώ ο Άρης παρότι είχε φάσεις, δυο δοκάρια και πάθος στην επιστροφή  στην Ευρώπη, έμεινε στο 0-0 με την ΑΕ Λεμεσού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι η πρόκριση στον Γ’ προκριματικό του Europa League θα κριθεί στην Κύπρο.

Με τον Χαβιέρ Ούμπιντες να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του και τον Θασίτη πρώην αμυντικό της Ξάνθης Δημήτρη Γούτα να κάνει μια έξοχη εμφάνιση, κόβοντας σχεδόν τα πάντα στην άμυνα, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 μέσα στη Σλοβακία και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.  Ο Ούμπιντες με ένα εκπληκτικό δεξί βολέ στο 20ο λεπτό έγραψε το 0-1. Παρά την ισοφάριση σε 1-1 από τον Κρίστοφερ Βίντα στο 35’ με δεξί σουτ εκτός περιοχής, ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά ξανά και πήρε ξανά προβάδισμα με τον Μανούσο από ασίστ του Ούμπιντες στο 43’.

Απο την άλλη οι κίτρινοι κυριάρχησαν στο χορτάρι, είχαν 2 δοκάρια αλλά δεν κατάφεραν να κουνήσουν πλεκτό και έχασαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην ΑΕΛ (0-0).   Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, είδε το δοκάρι να της στερεί δύο φορές το γκολ αλλά και τον Βοζίνια μερικές ακόμη και έμεινε στο 0-0 με την ΑΕ Λεμεσού!  Απίθανη χαμένη ευκαιρία στο 5ο λεπτό ο Ιντέγε, δύο δοκάρια με τους Φετφατζίδη (41’) και Ματίγια (87’) και ακόμη μία τρομερή φάση με τον Τόνσο (73’), το οποίο… έβγαλε ο εξαιρετικός Βοζίνια οι μεγαλύτερες στιγμές του Άρη στο ματς! Εξαιρετική αμυντική λειτουργία από τους «κίτρινους», περιόρισαν τα ατού της ΑΕ Λεμεσού και μόνο όταν μπήκε ο Γκαζαριάν (70’) στο τελευταίο μισάωρο κατάφεραν να απειλήσουν, με τον Αρμένιο να έχει και αυτός ένα δοκάρι με μακρινό σουτ.

Share it