Search

Με Μπασάκσεχιρ ο Ολυμπιακός, ξανά με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ!

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός, εάν καλώς εχόντων των πραγμάτων αποκλείσει την Βικτόρια Πλζεν, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την γείτονα Ιστάνμπουλ Μπασάκσεχιρ. Η Τούρκικη ομάδα αποτελεί μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις των γειτόνων μας και πέρυσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματός της, δύο μόλις βαθμούς πίσω από την Γαλατάσαραι. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός και πέρυσι είχε κληρωθεί να αντιμετωπίσει την Τούρκικη ομάδα ή την Μπέρνλει στα play-off του Europa League, με τους Άγγλους τελικά να κερδίζουν την πρόκριση.

Το έργο του ΠΑΟΚ από την άλλη φαντάζει ακόμα πιο δύσκολο. Ο δικέφαλος του βορρά θα κληθεί για τρίτη φορά στην ιστορία του στην ίδια φάση του θεσμού, να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο, που ακούει στο όνομα του Άγιαξ. Οι Ολλανδοί που πέρυσι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, μπορεί να έχασαν δύο από τα μεγάλα τους αστέρια, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως το έργο του ΠΑΟΚ θα είναι πιο εύκολο. Τις δύο προηγούμενες φορές που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, αναδείχθηκαν ισάριθμες φορές ισόπαλες με 1-1 στην Ολλανδία, ενώ στους επαναληπτικούς στην Τούμπα, το 2010 το ματς είχε λήξει με 3-3 και το 2016 ο Αίαντας είχε επικρατήσει με 1-2.

Οι ερυθρόλευκοι ενδέχεται να έχουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί αρχικά στην Τούμπα. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 6-7/8 και οι επαναληπτικοί στις 13 του μηνός.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού:

Champions path

CFR Cluj (ROU) / Maccabi Tel-Aviv (ISR) v Celtic (SCO) / Nõmme Kalju (EST)
Sutjeska (MNE) / APOEL (CYP) v Dundalk (IRL) / Qarabağ (AZE)
PAOK (GRE) v Ajax (NED)
Saburtalo (GEO) / GNK Dinamo (CRO) v Ferencváros (HUN) / Valletta (MLT)
Crvena zvezda (SRB) / HJK Helsinki (FIN) v The New Saints (WAL) / København (DEN)
Maribor (SVN) / AIK (SWE) v BATE Borisov (BLR) / Rosenborg (NOR)

League path

İstanbul Başakşehir (TUR) v Viktoria Plzeň (CZE) / Olympiacos (GRE)
Krasnodar (RUS) v Porto (POR)
Club Brugge (BEL) v Dynamo Kyiv (UKR)
PSV Eindhoven (NED) / Basel (SUI) v LASK (AUT)

Share it