Search

Δαίμονες στο βραζιλιάνικο κορμί με θύμησες Ρονάλντο, Ν’Ντόι και… Μαλαγάσιων

Αφρικανοαμερικάνικη η στήλη και σήμερα, κάθε ματς με το δικό του ενδιαφέρον… Ειδικά στη «μαύρη ήπειρο» όπου η αύξηση των ομάδων, από 16 στις 24, φέρνει κάτι απίθανα ματς στο πρόγραμμα. Και, τούτο που είχα αναφέρει και προ της έναρξής του, το ότι διεξάγεται καλοκαίρι έχει επηρεάσει αρκετά τις ομάδες, τα over βγαίνουν… με το στανιό, από τη μια.

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Από την άλλη, τα φαβορί δύσκολα ή εύκολα νικούν. Οπως χθες η Αίγυπτος, με τον Μο Σαλάχ πολύ πολύ κεφάτο…

Τούτο δεν βοηθά βέβαια διότι δεν πληρώνουν σε καλές τιμές. Και τούτο δεν βοηθά ούτε το «έργο» της στήλης, στο δρόμο για την αναζήτηση μεγάλων αποδόσεων…

Καρέ αναλύσεων σήμερα και ισάριθμα picks.

Αναζητώντας τον μονόφθαλμο ανάμεσα σε τυφλούς

Απίθανα ματς ανέφερα, να ένα σήμερις. Μαδαγασκάρη εναντίον του Μπουρούντι στην Αλεξάνδρεια, στο ματς των… παραδόξων.

Αναμετρώνται το Νο 108 και το Νο 134 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και, μάλιστα, συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σε επίσημο ή φιλικό, δύο ομάδες που ουδέποτε είχαν περάσει στην τελική φάση του τουρνουά!

Ο,τι να’ ναι…

Η ιστορία των δύο χωρών έχει αρκετά κοινά. Αποικίες και οι δύο, η Μαδαγασκάρη (τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου) απαλλάχθηκε από τους Γάλλους το 1960 και το Μπουρούντι το 1962 από τους Βέλγους, οι οποίοι είχαν αγοράσει την περιοχή το 1916 από τους Γερμανούς.

Ο πληθυσμός του νησιού της Μαδαγασκάρης αποτελείται κυρίως από Αυστραλομαλαισιανούς (αποκαλούνται «Μαλαγάσιοι» και έχουν καταγωγή από τον Ειρηνικό και την Αφρική) ενώ πάνω από το 50% των κατοίκων της χώρας ακολουθεί ανιμιστικές λατρείες και τονίζει την ένωση των ζωντανών με τους νεκρούς. Στο δε Μπουρούντι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Χριστιανοί (60%), οι υπόλοιποι είναι Μουσουλμάνοι (περίπου 10%) και ένα 20% ανήκει σε τοπικά θρησκεύματα.

Η Μαδαγασκάρη του Νικολά Ντιπουά, με 13/23 παίκτες της αποστολής να αγωνίζονται σε γαλλικές ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων άσημες, πήρε 2-2 από τη Γουινέα στην πρεμιέρα ενώ το μαχητικό Μπορούντι του Ολιβιέ Νιγουνγκέκο ηττήθηκε με 1-0 από τη Νιγηρία, με το γκολ να έρχεται στο 77’.

Κοιτάς λίγο γενικώς τη φόρμα τους και γελάς. Αμφότερες, την τελευταία διετία, ελάχιστες νίκες έκαναν. Γενικώς είναι ένα παιχνίδι που ψάχνεις τον μονόφθαλμο ανάμεσα σε τυφλούς αλλά ας είναι.

⇒ Από όσα είδα στην πρεμιέρα, η Μαδαγασκάρη είχε περισσότερη… allegria στο παιχνίδι της ενώ το Μπορούντι ήταν πιο μαζεμένο.

Εξ ου και η διαφορά στις τιμές σε οδηγεί στο να ποντάρεις το αουτσάιντερ, είτε… ξερά είτε σε ασιατικό (στο +0,25 πληρώνεσαι τα μισά σε ισοπαλία).

Share it