Search

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Χαρούμενος από το αποτέλεσμα που φέρνει τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» στα ηνία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στον «Χ» ο νυν αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Ο κος Τσαλικίδης, από την πρώτη Κυριακή των εκλογών οπότε και εκλέχθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, εξασφάλισε μία θέση στο περιφερειακό συμβούλιο με περισσότερους από 7.000 σταυρούς, οι οποίοι μάλιστα τον κατέταξαν πρώτο σε σταυροδοσία περιφερειακών συμβούλων στην Π.Ε. Ροδόπης. Ο ίδιος πρώτα και κύρια ευχαρίστησε τους συμπολίτες που εμπιστεύτηκαν την παράταξη και συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα.

Ευθύς αμέσως, πάντως, μετέφερε τον προβληματισμό του αναφορικά με τους μεγάλους δείκτες αποχής, λέγοντας: «Περίπου 350.000 συμπολίτες μας δεν προσήλθαν στις κάλπες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αυτό θα πρέπει να το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες, να βρούμε το λόγο που δεν προσήλθαν στις κάλπες, μιας που σε λίγο καιρό έχουμε και εθνικές εκλογές», και πρόσθεσε το μήνυμα: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολλή σημαντική στην καθημερινότητα και την ζωή όλων μας, γι’ αυτό και θα πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά.

Η ψήφος είναι δύναμη και με την ψήφο μας ενισχύουμε τους επικεφαλής, προκειμένου να παίρνουν ισχυρές αποφάσεις και να δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, για να προχωράει μπροστά ο τόπος».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο φέρνει τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και τον Χρήστο Μέτιο στην διοίκηση της ΠΑΜ-Θ, όμως με 17 έδρες σε σύνολο 51, δηλαδή χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, ο Νίκος Τσαλικίδης εξηγεί ότι «η Περιφέρειά μας συνεχίζει, σίγουρα με συνεργασίες, στην επόμενη μέρα. Το μήνυμα είναι ότι θα είμαστε δίπλα σε όσους μας στήριξαν, όσους δεν μας στήριξαν και όσους απείχαν (…).

Στον πρώτο γύρο είχαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο πρόσωπο των υποψηφίων της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης», που εξέλεξε ένα πολύ σημαντικό αριθμό συμβούλων. Η εκλογική αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο είχε να κάνει με δύο υποψηφίους οι οποίοι στον πρώτο γύρο είχαν διαφορά – στον δεύτερο γύρο έπαιξαν ρόλο κάποιες συνεργασίες, αλλά και η αποχή (στην διαμόρφωση του αποτελέσματος)».

Ο ρόλος ο οποίος θα έχει ο νυν αντιπεριφερειάρχης στην επόμενη διοίκηση αναμένεται να φανεί από 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» όμως θα αποτελέσει έκπληξη εάν δεν συνεχίσει στο πόστο του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Πηγή:Xronos.gr

Share it