Search

Εξάστερη Λίβερπουλ! Πρωταθλητές Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία τους οι “κόκκινοι” που νίκησαν τον Αγγλικό τελικό με Τότεναμ!!!

Συνεχίζει να γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα στα Κύπελλα Ευρώπης η Λίβερπουλ! Δεκατέσσερα χρόνια μετά από τον άθλο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μίλαν, η Λίβερπουλ επέστρεψε στο θρόνο της αφού επιβλήθηκε 2-0 της Τότεναμ στον αγγλικό εμφύλιο που έγινε στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο” της Μαδρίτης και κατέκτησε για έκτη φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2’, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλάχ , ο οποίος έγινε ο πέμπτος Αφρικανός που σκοράρει σε τελικό και το γκολ του να γίνεται το τρίτο γρηγορότερο στην ιστορία των τελικών της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης, την παράβαση κέρδισε ο Μανέ με την σέντρα του να σταματά στο χέρι του Σισοκό.

Με το τελικό σκορ να γράφει ο Οριγκί (καθοριστικός στον δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα που πέτυχε δύο γκολ) με γκολ τρία λεπτά πριν το φινάλε του 90λεπτου, η οποία φέρνει τους “κόκκινους” μόνους στην τρίτη θέση της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις, πίσω από τις Ρεάλ Μαδρίτης (13) και Μίλαν (7) και μπροστά πλέον από τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου (5 κατακτήσεις)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74′ Ντάιερ), Γουίνκς (66′ Λούκας Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (82′ Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90′ Γκόμεζ), Φιρμίνο (58′ Οριγκί).

Share it