Search

Η μάχη του τίτλου στην Α’ ΕΠΣ Θράκης: Κούρσα για δύο όπως..πρόπερσι! Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ή Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου;

Από την αρχή της σεζόν ήταν το επικρατέστερο σενάριο, πριν ξεκινήσουν τα play-off συγκέντρωσε ακόμα περισσότερες πιθανότητες και πλέον με έξι αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε είναι ξεκάθαρο. Ο τίτλος της φετινής χρονιάς στην Α’ ΕΠΣ Θράκης θα καταλήξει είτε στον Ίασμο μετά από πέντε χρόνια, είτε στο Νέο Σιδηροχώρι το οποίο θα κατακτήσει και πάλι την πρωτιά όπως πρόπερσι.

Το αξιόλογο στην υπόθεση είναι πως και πριν από δύο σεζόν δηλαδή το 2016-2017 και πάλι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου οι δύο ομάδες που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, με εκείνη την μάχη ωστόσο να τελειώνει κάπως άδοξα και πρόωρα, αφού στην 6η αγωνιστική των play-off η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είχε φύγει με το διπλό από τον Ίασμο και οι γαλανόλευκοι στην συνέχεια είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, με τους ασπρόμαυρους λίγο αργότερα να σφραγίζουν την κατάκτηση του τίτλου.

Οι δύο ομάδες ως τώρα στα play-off έχουν αποδείξει πως δύσκολα θα χάσουν βαθμούς στα υπόλοιπα ματς πλην των μεταξύ τους. Το πρώτο ντέρμπυ τίτλου μάλιστα έρχεται το Σάββατο και διεξάγεται στο Νέο Σιδηροχώρι με την Δόξα, των 30 βαθμών, που διανύει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό διάστημα να θέλει να αποκτήσει πλέον το απόλυτο πλεονέκτημα. Ο Μέγας, των 31 βαθμών, από την άλλη θα πρέπει να αποφύγει στραβοπατήματα τύπου..Πανθρακικού, όπως το τελευταίο ματς πριν το Πάσχα, ώστε να διατηρήσει μέχρι τέλους αυτό που με κόπο κατέκτησε, όχι μόνο φέτος αλλά με όλη τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Μιας που αναφέραμε τον Πανθρακικό, ναι..Μπορεί οι Πάνθηρες φέτος να μην είχαν την ομάδα που θα έφτανε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, όμως πραγματοποίησαν ένα ηχηρό βήμα επιστροφής. Το αξιοσημείωτο πλέον είναι το εξής. Ο Πανθρακικός φέτος έχει τον ρόλο που είχε πέρυσι η Δόξα Γρατινής, ή, σε μικρότερο βαθμό, πρόπερσι το Κόσμιο. Η ομάδα του Κώστα Γεμενετζή έχει τον άτυπο τίτλο του ρυθμιστή στο φετινό πρωτάθλημα, αφού έχει κόψει βαθμούς και από τους δύο πρωτοπόρους. Συγκεκριμένα να υπενθυμίσουμε πως πλέον υποδέχεται την Δόξα την 6η αγωνιστική και τον Μέγα την 9η!

Παρ’όλα αυτά μιας που από την αρχή του κειμένου για σενάρια μιλάμε, το πιθανότερο είναι το προφανές. Σας το είχαμε τονίσει να διατηρήσετε στο νου σας την ημερομηνία της 1ης Ιουνίου, επειδή πριν τον Τελικό του Champions League στο Wanda Metropolitano, μάλλον θα έχουμε και Τελικό..Πρωταθλήματος στον Ίασμο, ανάμεσα σε Μέγα και Δόξα, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων:

5η Αγωνιστική (4/5)

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

6η Αγωνιστική (8/5)

ΑΠΣ Πανθρακικός-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Αναγέννηση Παγουρίων

7η Αγωνιστική (11/5)

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Ελπίδα Σαπών

Δόξα Σώστη-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

8η Αγωνιστική (18/5)

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Ελπίδα Σαπών

Αναγέννηση Παγουρίων-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

9η Αγωνιστική (25/5)

ΑΠΣ Πανθρακικός-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Δόξα Σώστη

10η Αγωνιστική (1/6)

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Share it