Search

Έπαιξε σαν…Κολοσσός η Ασπίδα που πήρε σπουδαία νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα του Final 6 του Πανελλήνιου Εφήβων!

Τι και αν το αγχωτικό της ξεκίνημα την έφερε πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-6 τι αν είχε μπροστά της μια Εφηβική ομάδα της Basket League, η Ασπίδα Ξάνθης με τρομερή ανατροπή κατάφερε να κερδίσει με 66-47 τον Κολοσσό Ρόδου και να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος

Η ομάδα της Ξάνθης στο κατάμεστο κλειστό της Ελευθερούπολης μπήκε αρκετά αγχωμένα με τους παίκτες του Κολοσσού να το εκμεταλλεύονται και να χτίζουν διαφορά όμως παρά την μεγάλη αστοχία οι παίκτες της Ασπίδας βελτιώνοντας αρχικά την παρουσία τους στην άμυνα άρχισαν δειλά δειλά να βγάζουν στο παρκέ πίστη στις δυνατότητες του. Κάτι που φάνηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο δεκάλεπτο οπού η ομάδα της Ξάνθης ανέβασε αισθητά την απόδοση της και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χάνοντας με 29-28.

Αυτή η μίνι αντεπίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου έδωσε το έναυσμα και στον πολυπληθές κοινό της Ασπίδας που ήταν στις εξέδρες να γίνει ο “6ος παίκτης” της ξανθιώτικης ομάδας που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το μάτι να γυαλίζει. Οι παίκτες της Ασπίδας παίζοντας με τρομερό πάθος και αποφασιστικότητα δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς με 29-30 χάρις τον Παναγιώτη Παυλάκη, όμως οι Ροδίτες αντέδρασαν παίζοντας πιο δυνατά στην άμυνα και εκμεταλλευόμενη τα υψηλά ποσοστά αστοχίας της ξανθιώτικης ομάδας κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους και με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με 40-38.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως οι παίκτες της Ασπίδας έπαιξαν “Κολοσιαία” με τρομερό πάθος και χάρις το τρίποντο του Χαραλαμπίδη πήραν ξανά το προβάδισμα με 48-45 και όχι μόνο δεν το ξαναχάσαν αλλά με τετράποντο του Παπαδόπουλου, νέο τρίποντο του Χαραλαμπίδη και του Καρανικολίδη εκτόξευσαν την διαφορά δίνοντας το έναυσμα στην εξέδρα να αρχίσει να πανηγυρίζει. Το τελευταίο άκουσμα της κόρνας βρήκε τους ξανθιώτες μια αγκαλιά με τον συγγενείς και φίλους να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη τους απέναντι στον Κολοσσό

Συγκλονιστική η παρουσία όλων των παιδιών της Ασπίδας με τον καθένα που αγωνίστηκε να βάζει το λιθαράκι του για αυτή την ιστορική νίκη, όμως οι Δημήτρης Χαραλαμπίδης με 17 πόντους(4/6 τρίποντα), Παναγιώτης Παυλάκης με 12 πόντους και κυρίως ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος που σημείωσε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ. Όμως πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά και στο σκοράρισμα και στην άμυνα των Καρανικολίδη, Δελιανίδη, του άτυχου Παπαϊωάννου που αποχώρησε τραυματίας, του αρχηγού Σμυρλόγλου, αλλά και του Μπουγιουκλού που πέτυχε το τελευταίο καλάθι του ματς. Μπορεί να μην σκόραραν όμως και οι Παναγιωτόπουλος, Τιτόπουλος και Μακρίδης μετείχαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία του ξανθιώτικου συλλόγου.

Δεκάλεπτα: 15-6, 29-28, 39-37, 47-66

Διαιτητές: Τσέρνοβα-Τσέρνερ-Φοντάζι

Κολοσσός Ρόδου(Γρεμμενάς): Τσακίρης, Μπακίρης 6, Κουρμαδιάς 9(1), Βαρβαρέσος Δ. 13(1), Ζαχαρίας, Φεσάκης 5, Βαρβαρέσος Φ. 12(2), Κωνσταντούρας 2, Μιροσάβιτς, Γανωτάκης, Γκοντζάι.

Ασπίδα Ξάνθης (Κασαρτζίδης): Σμυρλόγου 2, Χαραλαμπίδης 17(4), Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος 15(2), Καρανικολίδης 7(1), Μπουγιουκλού 2, Παυλάκης 12, Παπανικολάου 5, Τιτόπουλος, Παπαϊωάννου 3, Μακρίδης, Δελιαννίδης 3.

Share it