Search

Με εξαπλή Θρακιώτικη παρουσία ξεκίνησε στο Καρπενήσι η τελική συγκέντρωση των επίλεκτων ποδοσφαιριστών γεννηθέντων το 2004!

Σε ειδικό camp που διεξάγεται στο Καρπενήσι και εντάσσεται στο αναπτυξιακό πλάνο “Μπάλα παντού”, λαμβάνει χώρα από τη Δευτέρα 22/04 έως και την Πέμπτη 25/04 η τελική συγκέντρωση όλων των επίλεκτων ποδοσφαιριστών γεννηθέντων το 2004.

Στη συγκέντρωση λαμβάνουν μέρος οι  αθλητές που πήραν μέρος στο  διεθνές τουρνουά VLATKO MARCOVIC στην Κροατία, αθλητές από Π.Α.Ε. που  πέρασαν στη διάρκεια της χρονιάς δύο με τρεις φορές από την Εθνική ομάδα, αθλητές των ΠΑΕ που διακρίθηκαν με τις ομάδες τους στα πρωταθλήματα που μετέχουν και κλήθηκαν για πρώτη φορά, 25 παιδιά που διακρίθηκαν στο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων 2018-19 με βάση τις αξιολογήσεις ομοσπονδιακών και ενωσιακών προπονητών και τέλος αθλητές από το εξωτερικό. Το “παρών” στο camp του Καρπενησίου θα δώσουν όλα τα στελέχη των Εθνικών ομάδων, ήτοι ομοσπονδιακοί προπονητές, συνεργάτες, προπονητές τερματοφυλάκων, γυμναστές και αναλυτές.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων και των αγώνων, συγκροτήθηκαν τέσσερις ομάδες (18άδες), η ομάδα του προπονητή της Κ15 και άλλες τρεις με γεωγραφικά κριτήρια (βόρεια, κεντρική και νότια ζώνη), την ευθύνη των οποίων επίσης ανέλαβαν ομοσπονδιακοί προπονητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις Δευτέρα και Τετάρτη και δύο αγώνες Τρίτη και Πέμπτη. Επίσης περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ημερίδες για θέματα διαιτησίας και αθλητικής ψυχολογίας.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή που ενέκρινε η Διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δημιουργείται μία βάση δεδομένων στην Εθνική Κ-15, η οποία αποτελεί το πρώτο σκαλί των Εθνικών ομάδων και το συνδετικό κρίκο των Μικτών Ομάδων των Ενώσεων με τις Εθνικές ομάδες. Βασικό χαρακτηριστικό του παραπάνω τρόπου επιλογής των νεαρών ποδοσφαιριστών, είναι η κοινή συνισταμένη, μιας και όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα αξιολογούν και εκπαιδεύουν με κοινή φιλοσοφία τους 72 επίλεκτους κάθε χρόνο. Στο camp θα παραβρεθεί και ο διευθυντής των Εθνικών ομάδων κ. Άγγελος Μπασινάς, όπως επίσης και πέντε ενωσιακοί προπονητές από τις όμορες Ενώσεις, όπως συνέβη στην αντίστοιχη συγκέντρωση της περσινής χρονιάς.

Ανάμεσα στους αρκετούς επίλεκτους του Ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι ποδοσφαιριστές της Κ15 του ΑΟΞ, Αλέξανδρος Τσομπανίδης, Ιωάννης Ιωσηφίδης, Αλέξανδρος Κουτσός, Ελευθέριος Αναστασιάδης, Ανδρέας Μετετζίδης και Μιχαήλ Πατήρας  αλλά και ο Θωμάς Θέμελης του Ορέστη Ορεστιάδας

Share it