Search

ΠΑΟΚ – Ηρακλής στον τελικό Κυπέλλου με… θρακιώτικο χρώμα

Στην Θεσσαλονίκη θα καταλήξει φέτος η κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, αφού ΠΑΟΚ και Ηρακλής προκρίθηκαν στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ όπως το 2018 στη Ρόδο έτσι και χθες Παρασκευή στο κατάμεστο γυμναστήριο της Ιεράπετρας, μετά από συγκλονιστικό αγώνα νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (20/4, 20.15). Ο αγώνας ήταν αντάξιος του ονόματος των δύο ομάδων, είχε μεγάλο πάθος και ένταση και ο ΠΑΟΚ εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες των τραυματιών Τοντόρ Αλεξίεφ και Ραφαήλ Κουμεντάκη. Μάλιστα ο πρώτος δεν ταξίδεψε καν στην Κρήτη ενώ ο δεύτερος έκανε χαλαρό ζέσταμα λόγω του προβλήματος στο γόνατο. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον 42χρονο Κώστα Χριστοφιδέλη πάλεψε τον αγώνα, προηγήθηκε 1-0 σετ και προσπάθησε για να οδηγήσει τον αγώνα στο τάι μπρέικ όμως ο ΠΑΟΚ με αποτελεσματικό σερβίς και αδιαπέραστο μπλοκ στα τελειώματα των σετ κατάφερε να πάρει δίκαια τη νίκη. Ο Γιούρι Φιλίποφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό ελληνικού κυπέλλου, ενώ μεγάλη εμφάνιση ο υιος του Ντίμα, ο Κλαπβάικ στην επίθεση και ο Τακουρίδης στο μπλοκ.

Ο «γηραιός» μετά από συναρπαστικό αγώνα νίκησε τον Φοίνικας με 3-2 23-25, 25-20, 22-25, 25-23, 15-8) στο κλειστό γυμναστήριο «Κοσμάς Φωνιαδάκης» και θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιο του στον 10ο τελικό – δεύτερο συνεχόμενο – της ιστορίας του. Πήρε 7 πόντους από το σερβίς του (7-1 οι άσσοι), 36 από λάθη του Φοίνικα (25 πήραν οι Συριανοί) και παρά το γεγονός ότι ήταν χειρότερος στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση (42%-48%) έφθασε στην ανατροπή των σετ και στον τελικό. Κορυφαίος σκόρερ του Ηρακλή ο Κλίντι με 25 πόντους, 20 είχε ο Ποπόφ και 11 ο Μαυροβουνιώτης. Από τον Φοίνικα 26 είχε ο Καϊσλασάλο, 21 ο Εβάντρο και 10 ο Βουλκίδης. Η ομάδα του Ηρακλή παρατάχθηκε φορώντας μπλούζες με μήνυμα «Say no to racism» κατά του ρατσισμού.

Ο τελικός θα έχει θρακιώτικο και δε εβρίτικο χρώμα καθώς στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται ο Ορεστιαδίτης Δημήτρης Κωνσταντινίδης και στον Ηρακλή τα αδέρφια από το Σουφλί, Βασίλης & Δημήτρης Μούχλιας, με τον πρώτο όμως μόνο να βρίσκεται στην αποστολή.

 

Share it