Search

4η Νομική και «ξερό ψωμί» ο Γαβρόγλου

Στη συνάντησή του με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Αλέξανδρο Πολυχρονίδη,ο Υπουργός Παιδείας κ.Κώστας Γαβρόγλου έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο σκληροπυρηνικός είναι σχετικά με την ίδρυση 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.Ο κ.Γαβρόγλου δεν φάνηκε να κάνει ούτε στιγμή πίσω στην απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση της.

Το πολυνομοσχέδιο,το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι σήμερα(Τετάρτη 16/04/2019),για να ξεκινήσει την Πέμπτη(17/04/2019) η συζήτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,περιλαμβάνει εκτός από την ίδρυση του τμήματος,άλλες διατάξεις για ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα, καθώς και τις αλλαγές για το νέο Λύκειο.

Οι φορείς που έχουν σχέση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους την Παρασκευή το πρωί(18/04/2019).Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας(22/04/2019) στην Ολομέλεια της Βουλής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψηφιστεί.

Ένα ζήτημα όμως,στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία,είναι το γεγονός ότι το νομοσχέδιο έχει φέρει πλήθος αντιδράσεων από μια σειρά φορείς, από πανεπιστήμια και ενώσεις εκπαιδευτικών μέχρι και επαγγελματικούς συλλόγους.

Share it